Grafkosten Etten-Leur lager dan gemiddeld

Foto: Publiek domein

Na het leven -en je kiest voor begraven- wordt er gekozen voor een gemeentelijke, kerkelijke of particuliere begraafplaats. De kosten kunnen sterk verschillen per begraafplaats.

In Etten-Leur kan je kiezen voor de H. Petruskerk (1,744 euro grafkosten voor 1 persoon 20 jaar), voor de protestants christelijke begraafplaats (1,530.00 grafkosten voor 1 persoon 20 jaar) of voor de gemeentelijke begraafplaats (2,500 euro grafkosten voor 1 persoon 20 jaar). Gemiddeld betaal je voor een graf 3,110 euro in Nederland. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. In Noord-Brabant is dat 2,203 euro.

De prijs van een graf wordt mede bepaald door de grondprijs van een gemeente en het onderhoud dat een graf vergt. Ook wordt de prijs van een graf beïnvloed door de stagnatie in de verkoop van graven. Het aantal crematies is de afgelopen jaren sterk toegenomen en het aantal begrafenissen dus afgenomen. In Leiderdorp betaal je met meest (7.909) en in Hoogezand het minst (740), volgens het onderzoek van Monuta.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen