Wát een week..: Rosanne 2.0 in de maak

Foto: Rosanne Post

Als kandidaat van de Afvalrace West-Brabant ga ik mij deze week aan jullie voorstellen in mijn allereerste blog. Iets waar ik nog enórm aan moet wennen! Ik ga mijn best doen om jullie de komende maanden mee te nemen in mijn proces. Het proces waarbij mijn levensstijl omgegooid gaat worden, het proces waarin ik ga strijden tegen mijn kilo’s…

Mijn naam is Rosanne Post, 26 jaar oud, geboren en getogen in Etten-Leur. Regelmatig ben ik te vinden in Prinsenbeek, waar ik werkzaam ben als Persoonlijk Begeleidster binnen een woonvoorziening van Amarant. Ik begeleid hier mensen met een beperking d.m.v. 24-uurs zorg. Het doel is om mensen te kunnen laten leven in een warme en gezellige omgeving.
Samen met mijIk zing iedere maandagavond met veel plezier bij popkoor KoorBusiness uit Etten-Leur. Sinds 1,5 jaar vervul ik hier ook een bestuursfunctie. Deze hobby is voor mij een enorme uitlaatklep waar ik iedere maandag weer met een prettig en voldaan gevoel van thuis kom.
n vrouw en Labradoodle Puck ben ik vaak in het bos te vinden om lekker te wandelen en te genieten van de kleine momenten samen. Iedere wee halen we een Boerschappenbox met verse producten van de boeren uit de omgeving wat goed van pas komt bij mijn andere hobby; koken! Dit komt in deze Afvalrace natuurlijk erg goed van pas aangezien mijn voeding een basis gaat zijn in combinatie met het sporten. Verder heb ik een super lieve familie en vrienden om mij heen. Zij steunen mij enorm.

Het begin
Ongeveer 2 maanden terug gaf ik mij in een impulsieve actie op voor de Afvalrace West-Brabant. Ik zag het op Facebook voorbij komen en dacht; ‘proberen kan altijd’. Een aantal weken later werd ik benaderd voor een intakegesprek. Geen idee wat ik moest verwachten, maar ik ging er gewoon heen! Ik had een gesprek met Remco (mijn huidige trainer). Dit gesprek was pittiger dan gedacht. Ik had verwacht dat we zouden praten over mijn lichamelijke toestand, maar dit was een minimale bijzaak. Ik werd mij meteen bewust van het doel: het afvallen moet vooral in mijn hoofd gaan gebeuren. Na bijna 1,5 uur stond ik buiten en liet ik eerst alles even landen. Natuurlijk hóópte ik dat ik benaderd zou gaan worden, maar dat berichtje bleef uit. Ik zag online dat het keuzemoment even was uitgesteld en dat gaf mij weer een sprankje hoop! Vorige week vrijdag werd ik uitgenodigd onder het mom van ‘een aantal testen’. Daar aangekomen mocht ik een ronde gaan hardlopen op de atletiekbaan van Achilles. Toen ik richting de finish kwam, stond Remco daar met een mooie bos bloemen en de cheque van ‘de Afvalrace’. Het kwartje viel toen nog niet direct, maar wat ben ik nu blij zeg! Wat me ook enorm stimuleert zijn alle reacties om mij heen. Wat een leuke reacties en berichtjes allemaal van iedereen!

En nu?
Natuurlijk vind ik het enorm spannend wat er allemaal gaat gebeuren, vooral omdat ik niet goed weet wát er gaat gebeuren. Maar ik heb me uiteraard opgegeven met een reden! Ik wil gezond de toekomst in en zorgen dat mijn lichaam mij hierin niet beperkt. Voor mij zal dit inhouden dat ik 5 keer per week ga sporten met als doel 30 kilo afvallen! De komende maanden ga ik wekelijks met mijn personal trainer Remco van Enforce aan de slag en zal ik aansluiten bij gezamenlijke trainingen van Enforce met medekandidaten van ‘de Afvalrace’. Verder blijf ik fitnessen zoals ik dat al lang deed. Ook zal hier binnenkort kickboksles gegeven gaan worden wat mij enorm gaaf lijkt. Om mijn planning compleet te maken zal ik ook regelmatig in het zwembad te vinden zijn waar ik mijn oude sport weer op ga pakken. Rosanne 2.0 is in de maak. Ik ga het doen! Het komende half jaar ga ik jullie dus wekelijks meenemen in mijn avontuur. Volg daarom allemaal de site van ‘Etten-Leur Nieuws’ en ‘de Afvalrace’ om op de hoogte te blijven van mij en de andere kandidaten!

Liefs, Rosanne

Rosanne Post wordt begeleid door Remco Jonkers van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen