Mijn Personal Trainer, Remco

Foto: Rosanne Post

Ook deze week vloog weer voorbij. De eerste maand zit erop. Ondertussen ben ik 7 kilo lichter en ik begin het te merken! Ik merk het aan mijn kleding, aan mijn riem, maar ook zeker aan de keuzes die ik maak. Ik kies sneller dan voorheen voor mezelf en dat voelt enorm lekker! Het is leuk dat het nu ook op begint te vallen bij andere mensen.  

In deze blog gaat mijn trainer van Enforce, Remco, iets over mij vertellen en ik over hem.

Remco over Rosanne: Rosanne is super enthousiast en gemotiveerd. Wil graag veel weten, soms is het te veel wat ze wil weten en laat ze hierdoor het resultaat beïnvloeden. Tijdens de trainingen wil ze heel graag alles goed kunnen. Hierdoor kan ik super met haar werken en kunnen we elke training een stap verder gaan. De workouts die ze krijgt in zowel de groepstraining als personal training zijn pittig. Hierdoor wordt ze keer op keer uitgedaagd om een stap verder te gaan. Lukt het een keer niet, pakt ze het de volgende set krachtig op. De afvalrace is een proces waar veel veranderd gaat worden. Bewuster trainen, bewuster voor jezelf kiezen en bewuster eten. Dat laatste is altijd lastig. We zitten allen in een patroon waarvan wij denken dat het zo hoort. Maar is dat ook zo? Ook Rosanne had hiermee te maken. Keuzes die ze maakte waren voor haar de normaalste zaak van de wereld. Liet je haar er anders over nadenken, was het opeens niet meer zo. Ze ziet snel in wat er veranderd moet worden om het gewenste resultaat te bereiken. Kleine aanpassingen pakt ze goed op en streeft ze na. In 4 weken tijd is ze niet alleen afgevallen, maar is ze veel bewuster gaan leven, dit vind ik het mooiste proces. Rosanne begint te leren wat ze moet doen om het resultaat te behalen. Gesteund door familie, vriendin, vrienden, collega’s en mij weet ik zeker dat ze het gaat halen!

Rosanne over Remco: Ongeveer twee maanden geleden had ik een intakegesprek met Remco. Een pittig gesprek met een pittige trainer. Ik moest enorm wennen aan de manier waarop hij me benaderde. Ik wil altijd heel veel weten (zoals je hierboven leest). Remco wijst me er dan op dat ik niet alles hoef te weten. Niet alles heeft meerwaarde om te weten. Tijdens de training haalt hij het uiterste uit me. Waar ik zelf denk ‘ik kan niet meer’, sleept hij me toch weer naar die eindstreep. Soms ben ik tijdens de trainingen vloekend mijn oefeningen aan het doen,  maar thuis geeft het me weer een voldaan gevoel. Ik heb die motivatie van Remco dus écht nodig op dat moment! Remco is tijdens de trainingen streng maar rechtvaardig. Tijdens de coachgesprekken zet Remco me steeds weer aan het denken. Hij benoemt dan steeds dat ik me krachtig en sterk moet gaan voelen. Het heeft dan weer even tijd nodig om te landen en dan komt het besef weer. Wat ik prettig vind aan Enforce is het feit dat het mentale stuk haast nóg meer benaderd wordt dan het lichamelijke aspect. Natuurlijk is het sporten ook een heel erg belangrijk onderdeel, maar het moet allemaal in je hoofd gebeuren, anders gaat het ‘m niet worden! Dit wordt me steeds meer duidelijk en ik voel me sterker! Ik denk dat Remco, ondanks zijn harde aanpak, de juiste persoon voor mij is om mijn doel te behalen over vijf maanden.  

 

 

Afgelopen week was druk. Ondanks dat ik vrij was, stond er veel op de planning. Veel sporten, een coachgesprek met Remco en de spullen werden gepakt. Komend weekend staat er namelijk een gezellig weekend op de planning met mijn schoonzussen, nichtje en neefje met als bestemming: Texel. Verstand op nul en lekker uitwaaien dus!  

In mijn volgende blog gaan jullie natuurlijk mijn Texelse avonturen lezen en mijn andere activiteiten van de komende week. Tot volgende week!

 

Liefs Rosanne

Rosanne wordt begeleid door Remco Jonkers van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen