Een andere omgeving

Foto: Rosanne Post

Deze week was anders dan anders. We waren in een andere omgeving, namelijk Texel. Hier ging ik samen met Sharon, mijn schoonzussen, nichtje en neefje (en 2 honden) lekker heen. Hartstikke leuk maar het brengt toch meteen wat aanpassingen met zich mee.

Eerder stond een weekendje weg namelijk in het teken van lekkere biertjes, wijntjes, hapjes en ander lekker eten. Hier moest dus wat geschakeld worden. Ik moet hierin een weg vinden waarbij het minder om het eten draait, maar gewoon om de gezelligheid. En gezellig was het zeker! We hebben heerlijk gewandeld op het strand, zijn naar de kleine dorpjes geweest en hebben lekker kneuterig bij de open haard gezeten.

Op maandag ging ik met mijn vader naar Amsterdam. Een keer per jaar hebben wij een vader-dochterdag. Dit jaar had ik hem verrast met eerst een Amsterdam Arena tour en aansluitend het concert van Queen en Adam Lambert. Wat was dit gaaf zeg, zo goed! Ook hier kwamen natuurlijk wat lastige momentjes naar voren. We wilden eigenlijk een hapje gaan eten maar aangezien letterlijk álle restaurants bezet waren, werd het een frietje bij de FEBO. Hier nam ik dus een klein frietje zonder saus en later in de Ziggo Dome nam ik nog een broodje. Achteraf was het prima, het paste gewoon prima in mijn calorieën deze dag, want ik had er in de ochtend en middag al rekening mee gehouden. Toch voelde het op dat moment niet helemaal lekker. Nu ik er gewoon realistisch naar kijk moet dit gewoon kunnen. Ik wil een patroon creëren dat ik vol kan houden.

In de blog van deze week ga ik wat gerechten met jullie delen die ik op dit moment eet en wat meer vertellen over mijn voeding. Ik heb van mijn trainer Remco afgelopen woensdag weer wat extra uitleg gekregen over de voeding in combinatie met bewegen, hier kom ik zo op terug.

Zoals ik al eerder vertelde halen wij iedere week ‘Boerschappen’ ; een kist met groente, fruit, zuivel, vlees en vis van de boeren uit de omgeving. Geloof me, een aanrader! Iedere week is het een feestje om dit weer op te mogen halen en ervan te smullen. Wij eten dus vers en gezond. De porties, dat is iets waar ik nog aan moet wennen. Niet omdat het te weinig zou zijn, maar omdat ik het anders gewend ben. Hier ging het in het verleden dan ook meteen fout. Om dit te voorkomen probeer ik bijna alles af te wegen en al mijn porties in de app in te voeren zodat mijn calorieën opgeteld worden. Verder heb ik het altijd al erg leuk gevonden om te koken en veel wat daarbij hoort. Daarom kook ik dus elke dag vers. Wanneer ik een late dienst heb, sta ik in de ochtend in de keuken. Ik vind het fijn om met mooie producten te werken, want dit zie je overal aan terug!

Mijn droom is dan ook om uiteindelijk iets met voeding te doen. In welke vorm weet ik nog niet, maar de droom is er in ieder geval. Wat ik leuk en lekker vind om te maken is heel divers. Ik houd van buitenlands eten, een snelle pasta, een lekkere Thaise curry maar ook zeker de Hollandse pot zoals een stamppot of zoete aardappels met een lekker stukje vlees of vis! Hieronder wat foto’s van mijn eten de afgelopen tijd:

Zoals ik vertelde heb ik van Remco weer informatie gehad over de voeding. Wat heb je nou precies nodig om uiteindelijk af te vallen of aan te komen? Ik had er nog nooit zo naar gekeken maar door de info van Remco is het me wat duidelijker geworden. Het is opgebouwd in een driehoek. De onderste twee lagen vormen de fundering van de piramide. Wat is het belangrijkste om af te vallen of aan te komen? De hoeveelheid calorieën die je inneemt, is afhankelijk van verschillende factoren. De voeding is opgesplitst in eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast is de voeding een belangrijke combinatie samen met het sporten. Je hebt verschil tussen sporten en bewegen. Wanneer je gaat sporten prikkel je jezelf en daag je je uit om tot het uiterste te gaan. Wanneer je beweegt denk je eerder aan dagelijkse beweging zoals fietsen, wandelen etc. Je voeding en het sporten samen zorgt voor 70-80% van het resultaat. De rest van de piramide bestaat uit vitamine die je nodig hebt, timing en supplementen. Ik en Remco hebben vooral over de ‘fundering’ gepraat en ik verwacht hier op een later tijdstip nog dieper op in te gaan met hem.

Natuurlijk heb ik afgelopen week ook weer gesport. Op Texel ben ik samen met Sharon het zwembad in geplonsd en werd er nog competitief gezwommen. Ook deze week was de personal training erg pittig, conditie stond op de planning. Ik merk dat het een stuk lekkerder gaat dan voorheen maar er valt ook nog heeeeeel veel winst te behalen! De groepstraining op donderdagavond ging best lekker al zeg ik het zelf. Hij was zeker zwaar, maar het voelt goed. Stap voor stap voel ik me beter en dat voelt zo onwijs goed. -8,1 kilo op dit moment! Ik wil dit, en ik kan dit!

Liefs, Rosanne

Rosanne wordt begeleid door Remco Jonkers. van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen