Rosanne’s eerste fase is afgesloten!

Foto: Rosanne Post

Hallo allemaal, deze week ga ik jullie iets vertellen over mijn eerste fase. Ik sluit deze week namelijk mijn eerste fase af. Ik vertel jullie over mijn startpunt en over mijn huidige situatie, de verschillen en vooral de groei waarin ik zit. De Afvalrace is opgedeeld in drie fases. ‘Get fit, Be fit en Top fit’.

Nu ik dit schrijf klink het meteen heel leuk wanneer ik me bedenk dat ik over een aantal maanden top fit ga zijn! Voor nu sluit ik de eerste fase af, ‘Get fit’.

Het fit worden; het is een hele klus. Ik heb altijd wel wát gesport, maar mijn conditie was nog lager dan verwacht. De eerste weken brachten me vooral frustratie, ik was gefrustreerd dat dingen niet lukte, dat mijn lichaam niet mee wilde werken. In mijn hoofd wilde de oefening wel, maar mijn lijf wilde niet mee. Beetje bij beetje werd dit beter. Ik merkte per week dat het weer wat beter ging. Doordat het beter ging, ging ik het ook steeds leuker vinden, ook niet geheel onbelangrijk. Ik had niet verwacht dat ik het vijf keer in de week sporten zo makkelijk vol zou houden. Het hoort erbij en ik plan wekelijks de trainingen die ik ga volgen. Het kost me allemaal minder moeite dan verwacht.

Nu ik ondertussen negen weken onderweg ben, en iets meer dan 11 kilo lichter, kan ik iedere training een stapje extra geven. Natuurlijk heb ik weleens een dag dat het minder lekker gaat, maar ik pak het dan daarna wel weer goed op. Hetgeen wat ik nu fysiek doe, had ik negen weken geleden nooit kunnen doen. Lichamelijk merk ik ook steeds meer veranderingen. Mijn gezicht verandert, dit is ook wat de meeste mensen opmerken. Fietsen, lopen etc. gaat me allemaal een stuk makkelijker af dan voorheen. Ik kon dit voorheen ook allemaal wel, maar toch moest ik dan tussendoor even uitpuffen of even goed bijkomen na een fietstochtje.

Geïnspireerd door de blog van Rosanne? Vanaf 1 januari 2018 kun je alsnog meedoen aan het laatste traject van de Afvalrace. Meld je nu aan via www.deafvalrace.nl, voor de afvalrace deel 2!

 

Een andere verandering is natuurlijk mijn voeding. Eerder was ik me hier eigenlijk niet bewust van. Natuurlijk wist ik wel wat gezond was en absoluut niet, maar ik keek vooral naar hetgeen wat ik lekker vond. Het was daarom ook een flinke omschakeling om dit om te gooien. Toch is het me gelukt om dit van de een op andere dag te doen. Via de tips van Remco en het bewust bijhouden van al mijn voeding elke dag krijg ik een beeld van de calorieën die ik binnen krijg.

Natuurlijk ben ik er nog lang niet, er is nog een lange weg te gaan. Maar ik voel me beter, steeds beter! Met de begeleiding van Remco merk ik dat ik als persoon ook steeds sterker word. Dit is een punt wat ik uiteindelijk misschien wel het belangrijkste vind. Ik wil me zeker voelen en dit wil ik uitstralen naar mijn omgeving! Op naar de volgende fase; ‘Be Fit’!

Liefs, Rosanne

Rosanne wordt begeleid door Remco Jonkers van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen