Tips en ervaringen

Foto:

Hallo allemaal, ben ik weer! Het nieuwe jaar is volop bezig en alles gaat weer door waar we gebleven zijn. Afgelopen week ging prima, 5x getraind zoals gewoonlijk en we zijn weer bewust bezig gegaan met de voeding.

Ik mag in deze blog tips van Remco delen. Er zijn een hele hoop dingen die ik met jullie kan delen, maar ik zal veelal uit mijn eigen ervaring vertellen. Remco geeft de tips, maar ik voer ze uit!

Een uitspraak die me enorm is bijgebleven is; ‘van één keer teveel eten word je niet dik, van één keer te weinig eten val je niet af’. Hij klinkt heel logisch maar hij had toch even tijd nodig om te landen. Ik kan zelf nogal eens panisch worden wanneer ik bijvoorbeeld niet thuis eet. Ik weet niet hoe het klaargemaakt is en daardoor gaan er meteen wat alarmbelletjes rinkelen op zo’n moment. Uiteindelijk valt het allemaal mee, ik val nog steeds af en ik moet buiten de deur gewoon lekker kunnen genieten!

Verder is een goede tip van Remco dat de motivatie niet altijd even belangrijk is. Voorbeeldje; natuurlijk heb ik me aangemeld voor ‘de Afvalrace’ om af te vallen. Of ik het altijd leuk vind? Nee! Tijdens de trainingen kan ik alles en iedereen weleens vervloeken. De reden is vooral belangrijk, ik wil kilo’s kwijtraken omdat ik gezond wil kunnen leven in de toekomst, ik wil een sterk en zelfverzekerd persoon zijn. De ‘waarom’ is dus veel belangrijker dan de ‘hoe’! Doordat ik naar het resultaat toe werk geeft dat de voldoening.

Natuurlijk heb ik de afgelopen maanden ook allerlei tips gekregen rondom voeding, alcohol en het letterlijk uitvoeren van oefeningen. Veel informatie dus die allemaal verwerkt moet worden. Toch valt alles meestal wel op z’n plaats.

Het gaat goed met me. Momenteel veranderen er dingen op de werkvloer dus daar gaat ook onbewust veel energie naar uit. Toch worden de resultaten gewoon behaald en dat geeft steeds weer kracht voor de volgende week. Volgende week horen jullie me weer, tot dan!

Liefs, Rosanne

Rosanne wordt begeleid door Remco Jonkers van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

article
19714
Hallo allemaal, ben ik weer! Het nieuwe jaar is volop bezig en alles gaat weer
https://etten-leur.nieuws.nl/afvalrace/19714/tips-en-ervaringen/
2018-01-12T10:25:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/110/2018/01/12203733/Rosanne-2.jpg
Afvalrace