Gedragsverandering tijdens de Afvalrace

Foto:

Ik ben weer opgeknapt, een frisse nieuwe week, met nieuwe ideeën voor de boeg. Ik heb wel last van mijn bekken, maar dit mag de pret niet drukken. M’n oefeningen zijn wat beperkter dan normaal doordat mijn bekken scheef stonden. De fysiotherapeut heeft deze met een hamer (geen grap) rechtgeslagen. Hopen op een snel herstel nu… Ondertussen ben ik 17 kilo lichter en dat voelt enorm lekker! M’n kleding wordt nu écht te groot waardoor het mensen nog meer opvalt…Op naar de 20 kilo! Ik heb trouwens ook nog een heerlijke massage bij ‘Mus&zo’ in Breda gehad. Na een gezellig gesprek met Claudia kreeg ik een uur lang een ontspanningsmassage, heerlijk, dit deed me goed!

Toen ik mezelf heb opgegeven voor de Afvalrace, was ik een onzekere vrouw. Ik was me hiervan wel bewust, maar vond dit erg lastig om te doorbreken. Daarom lukte het niet en bleef ik in mijn oude patronen hangen. Ik gebruikte het vaak juist als een soort excuus. Natuurlijk ben ik nog steeds onzeker op bepaalde momenten, maar ik ben wel degelijk stappen aan het maken.

Eerder had ik ook wel ideeën en dromen over mijn toekomst, maar hier bleef het dan ook bij. Ik kom nu op een punt dat ik mijn dromen wil nastreven. Hoe klein of hoe groot deze dromen ook zijn, ik wil energie halen uit de dingen die ik doe! Daarom heb ik ervoor gekozen om een kleinschalige catering op te gaan zetten voor (in eerste instantie) mijn omgeving. Ik wil kijken welke vraag er is en hoe dit gaat lopen naast mijn huidige werk. Waar het eerder bleef bij ideeën, wil ik nu doorpakken en het letterlijk gaan doen! Deze acties komen voort uit de coachgesprekken met Remco en andere mensen uit mijn omgeving die me een bepaalde energie geven. Ik ben dus de afgelopen dagen aan de slag gegaan met een eigen logo en het letterlijk uitwerken van mijn plannen en ik zal eerlijk zijn, volgens mij is het al aardig goed gelukt!

Wat ik verder qua gedragsverandering merk, is dat ik positiever in het leven sta. Ik voel me een stuk energieker dan voorheen en kan een goede keuze maken tussen waar ik wel of geen energie in wil steken. Eerder had ik meer momenten waarop ik hangerig was en het liefst zo min mogelijk wilde doen. Nu vind ik het leuk om dingen te ondernemen en geniet ik van kleine momenten. Natuurlijk heb ik nog steeds m’n momenten waarin het net wat minder lekker gaat, maar dat heeft iedereen.

Al met al een hoop fijne veranderingen. Veranderingen die ik door wil zetten om nog meer positiviteit en energie uit het leven te halen. Tot volgende week!

Liefs, Rosanne

Rosanne wordt begeleid door Remco Jonkers van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen