Een hele diepe buiging… bedankt allemaal!

Foto: Rosanne Post

Het was dan eindelijk zover, de finaledag! Een spannende maar vooral erg bijzondere dag. Wat hebben we afgelopen half jaar allemaal hard geknokt. Ieder op z’n eigen manier, maar het voelt onwijs goed. Deze kans heeft me zoveel positieve dingen laten zien. Ik mag er zijn, ik ben een sterk persoon, ik kan het! Het einddoel is nét niet bereikt, maar ik ben 28 kilo’s lichter en daar ben ik onwijs trots op! Een half jaar geleden had ik dit nooit durven dromen.

In oktober begon het allemaal. Mijn conditie was ver onder peil en ook mentaal was het best zwaar. Ik moest iets creëren wat niet in mijn patroon zat en ik moest op onderzoek uit. Op onderzoek naar de betere versie van mezelf. Die was namelijk wel degelijk aanwezig, alleen moest deze versie onder een hele onzekere laag tevoorschijn komen! De coachgesprekken met Remco waren zwaar, confronterend, maar uiteindelijk enorm verhelderend. Het had altijd even de tijd nodig om te landen maar uiteindelijk kon ik ermee aan de slag. Ook tijdens de trainingen werd ik tot het uiterste gedreven. Ik had iemand als Remco nodig om me steeds dat laatste zetje te geven en tips en handigheidjes van te krijgen. Week na week werd er getraind en ik voelde progressie. Het is heel prettig om te merken dat het beter gaat, resultaat is natuurlijk erg belangrijk. Uiteraard zijn er momenten geweest dat ik Remco (of wie dan ook) heb vervloekt, ook dit hoorde bij het hele proces, steeds een stapje verder… Lichamelijk gezien ging het goed. Steeds boekte ik resultaat. De laatste maanden kreeg ik last van mijn bekken, dit bleef helaas zo. Tot op heden blijven de klachten aanwezig en dit is voor nu een handicap waarmee ik het moet doen. Dit heeft helaas mijn trainingen wel beïnvloed de laatste tijd, maar de resultaten lijden er niet onder.

Afgelopen vrijdag stond de finaledag dus op de planning. Om 10.30 werd ik verwacht bij de kapper; ‘Geknipt@Henry’s’. Meer dan dat wist ik niet. Ik werd daar erg gastvrij ontvangen en mocht plaatsnemen op de stoel waar mijn haren gewassen, geknipt en geföhnd werden. Met een frisse coupe kon ik de dag beginnen, een dag vol verrassingen. Toen mijn medekandidaten, Cindy en Martijn, ook onder handen waren genomen zijn we gaan lunchen bij ‘de Pastoor’. Daar aangekomen sloten ook de kandidaten van Roosendaal en uit Dongen aan. We genoten van een lekkere lunch buiten op het terras. Na de lunch gingen we door naar Breda, daar stond de volgende verrassing alweer op ons te wachten…

’s Middags hadden we een fotoshoot bij ‘Shoots & More’ in Breda. Een enorm leuke locatie waar we ook weer warm onthaald werden! Ik kon eindelijk mijn mooie kleding aandoen, gesponsord door ‘LEF lifestyle & fashion’. Ook was daar een styliste voor mij en Cindy aanwezig die ons nog van een laagje make-up ging voorzien. Om de beurt werden er foto’s van ons genomen en er werd geëindigd met wat groepsfoto’s. Het voelde onwennig, het is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. De fotografe stelde me goed op mijn gemak en zorgde dat het er uiteindelijk ontspannen uit zag. Ik ben erg blij met het mooie resultaat.

Na de fotoshoot was er een kleine pauze ingelast om even te proosten op de grote markt. In het zonnetje hebben we een drankje gedronken en de zenuwen begonnen te komen voor de finale. Over een paar uur stonden we op het podium en waren onze vrienden en familie voor ons aanwezig. We reden later naar ‘Jeugdland’ in Ulvenhout. Hier vond de finale plaats. Bij Jeugdland aangekomen stond er een buffet op ons te wachten waar we heerlijk van hebben gegeten. Hoe dichterbij het kwam, hoe spannender het werd….

Dan was het zover; Remco riep me op het podium en in de tussentijd werden er foto’s van het begin en nu getoond. Mijn familie en vrienden waren aanwezig en juichten me toe. Remco sprak de mensen toe en vertelde in het kort mijn verhaal. Daarna mocht ik de mensen nog bedanken en het applaus in ontvangst nemen. We hebben een drankje gedronken, nagepraat en verhalen gedeeld onder het genot van de muziek, licht en geluid van ‘JG Sound & Vision’.

Dit was mijn kans, de kans die ik heb aangegrepen, de kans waarvan ik nooit verwacht had dat ik hem zou krijgen. Wat ben ik er blij mee! Ik wil nooit meer terug. De ‘oude’ Rosanne heb ik achter me gelaten. Foto’s zijn erg confronterend maar je haalt er nu zoveel positiviteit uit! Ik had dit nooit alleen kunnen behalen. Ik wil daarom Enforce bedanken voor deze kans, Remco voor zijn trainingen en coachgesprekken, mijn familie en vrienden die er altijd voor me waren, die me de juiste richting op stuurde, Etten-Leur nieuws die wekelijks mijn blogs hebben geplaatst, alle mensen die deze blogs hebben gelezen maar vooral Sharon; zonder Sharon was me dit niet gelukt. Je stond naast me en ik wil je hiervoor onwijs bedanken, ik hou van je!

Bedankt allemaal, tot ziens!

Heel veel liefs,

Rosanne

Rosanne wordt begeleid door Remco Jonkers van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen