De Afvalrace van Esther week 2

Foto: Esther van Ras

Hallo allemaal! Hierbij mijn tweede blog alweer voor de afvalrace 2018-2019. Wat gaat het snel allemaal. Zo heb ik jaren niet of nauwelijks gesport en nu twee keer in de week. En dan niet in de sportschool, maar buiten. En allerlei oefeningen waarvan ik de naam nog niet eens wist, maar je bent nooit te oud om te leren.

Bracen en planken
Deze week hebben we onder andere leren bracen. Sommigen zullen het al wel weten, maar voor de rest; het is het aanspannen van je buikspieren en gewoon blijven ademen. Hierdoor kan je makkelijker het planken volhouden, zonder dat je stopt met ademhalen en instort. De trainingen zijn wel intensief en je voelt zeker dat je wat aan het doen bent, wat ook niet zo gek is als je voorheen meer op de bank zat. Maar ik voel me veel energieker. Wat ik al wel gek vind na twee weken, waar ik normaal op vrijdag al rond 23.00 uur moe ben en naar bed wil, ben ik nu na de training nog vol energie. Dit gevoel is wel erg lekker! Ik had jullie beloofd mee te nemen in mijn hoogte- en dieptepunten. Nu, de hoeveelheid energie is zeker een hoogtepunt! En gelukkig geen dieptepunt gehad deze week. Hopelijk laat dit ook lang op zich wachten.

App ‘Fat Secret’
Deze week wil ik jullie meer vertellen over mijn eetgewoontes. Zoals ik dat vorige week al een beetje heb aangehaald, is dit niet optimaal. Ik heb van meerdere personen, onafhankelijk van elkaar, wel eens te horen gekregen dat ik te weinig eet. Meestal legde ik dat naast me neer omdat ik geen hongergevoel en er ook geen last van had. Maar afgelopen week ben ik erg geconfronteerd met mijn eetpatroon. Patricia (onze coach) liet ons een app downloaden ‘Fat Secret’. De bedoeling is dat we hierop dagelijks gaan bijhouden wat we eten. Het aantal calorieën dat ik mag eten, om af te vallen is 1591. De eerste dag dat ik mijn voeding netjes had bijgehouden, kwam ik maar tot een aantal van 1004 calorieën. Veel te weinig dus. Dat was wel een confrontatie. Terwijl ik het voor mijn doen al erg goed gedaan had. Voorheen at ik niet in de ochtend en soms ook niet in de middag. Dat had ik nu allemaal al aangepast en nog lukte het me niet om de goede hoeveelheid calorieën te halen. Ik weet dat het voldoende eten en drinken een echte strijd gaat worden. Patricia heeft mijn eetgewoontes doorgenomen en wat tips gegeven. Meer groentes en fruit en yoghurt met iets erin. Gelukkig hebben we hier elke week een moment de tijd voor om de voortgang te bespreken. Dat zal ik wel nodig hebben. Wat ook wennen is om alles te wegen voordat je gaat eten. De weegschaal wordt zo nog mijn beste vriend!

Tot volgende week!

Met een sportieve groet, Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen