Afvalracer Anita: “Ik wil er deze keer echt voor gaan!”

Foto: Anita Dielemans

We zitten nu in de 3e week van de afvalrace. Ik moet zeggen dat ik het deze week zwaarder heb. Vorige week was ik een week vrij toen de kinderen herfstvakantie hadden. Nu ben ik weer aan het werk. Werk, kinderen en het huishouden het kost me energie (bij wie niet) maar ik merk het aan mijn lichaam.

Het gaat allemaal wat moeizamer. Allerlei pijntjes en stijfheid maar ik laat me niet kisten hoor. Ik ga door. Daar doe ik het juist voor. Om mijn lichaam sterker en fitter te krijgen.

Natuurlijk zijn er een hoop dingen veranderd sinds de afvalrace. Eerst heb ik maar eens nieuwe sportkleding gekocht. Ik had wel joggingbroeken in de kast liggen maar die gebruikte ik alleen om lekker in de bank te zitten. Maar dat is nu niet meer de bedoeling.

Ik heb eigenlijk altijd aan sport gedaan. Als kind zat ik in een zwemvereniging. Twee keer per week trainen en wedstrijdzwemmen. Daarbij zat ook reddingszwemmen en snorkelen. Daarna heb ik step aerobics gedaan. Dat vond ik ook erg leuk. Fitnessen en squashen maar de laatste jaren liet mijn lichaam het steeds minder toe. Ik ging zwemmen maar zat meer in het bubbelbad en sauna om me spieren te ontspannen. Wat ook lekker is hoor. Maar nu train ik dus twee keer in de week samen met Esther en Kim-ly waarbij we allerlei oefeningen doen om het lichaam weer fitter te krijgen. We leren oefeningen zoals bracen en planken die ik totaal niet ken. Maar ik leer ook spieren waarvan ik dacht dat ik ze niet meer had. Maar gelukkig ik heb ze nog.

Ik ben ook bewuster met mijn voeding bezig. Al vind ik het nog steeds moeilijk om een goede balans te vinden in mijn maaltijden. Combinatie van vetten, koolhydraten en eiwitten. Maar dat heeft tijd nodig en komt goed. Ook daar krijg ik begeleiding in. Als ik vragen heb kan ik altijd bij de personal trainer terecht. Wekelijks hebben we een coaching gesprek waarin we kunnen bespreken waar we tegenaan lopen. Maar als iemand nog leuke tips heeft, dan hoor ik het graag.

Ik wil er deze keer echt voor gaan. Ik wil iedereen natuurlijk ook bewijzen dat ik het kan. Dat is die stok achter de deur die ik nodig heb. En ik heb zeker mijn moeilijke momenten. Verleiding van lekker eten zoals koek, chips, ijs en chocolade. De supermarkten liggen vol met lekkere dingen voor 5 december. Ook zorg voor mijn kinderen regelen als ik ben sporten. Als alleenstaande moeder ben je altijd afhankelijk van anderen. Maar dat gaat gelukkig goed. Het is tijd dat ik aan mezelf ga denken.

Tot de volgende blog,

Groetjes Anita

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen