De verleidingen tijdens de herstvakantie voor Anita

Foto: Anita Dielemans

De vierde week van de afvalrace. Wat gaat de tijd snel. Elke week krijgen we een onderwerp waar we in de blog over kunnen schrijven. Deze week is dat: hoe gaat je familie/gezin ermee om?

Ik dacht, ik zal eens aan de kinderen vragen of hun veranderingen zien sinds mama bezig is met de afvalrace? Zegt mijn oudste, ja mama je bent veel meer weg. Ik vraag, vind je dat niet leuk dan? Zegt hij met een neergeslagen gezicht, nee. Ahhh, dan breekt mijn moeder hart. Terwijl het maar een paar uur extra in de week zijn moet iedereen binnen het gezin wennen zie je wel. Maar alles staat altijd in het teken van de kinderen. Ik gun mezelf die paar uur extra wel. Ze krijgen er uiteindelijk een fittere mama voor.

Tijdens de herfstvakantie hebben we een paar uitstapjes gemaakt. Naar een pretpark en een beurs. Op zo’n dag is de verleiding groot wat eten betreft. Ijs, friet, snacks, poffertjes, suikerspin, popcorn, broodje knakworst, gebakjes, oliebollen, wafels en cupcakes. Zelfs rijst, noodles, pizza, pasta noem het maar op. En ik hou er zoooo van. Het is niet zo dat ik mij heel de dag vol loop te eten maar een ijsje of een suikerspin gaat er altijd wel in en vind het gezellig. Maar ik heb mij netjes ingehouden. De kinderen hebben wel een ijsje op en toen ze zagen dat ik er geen nam zeiden ze, mama wil jij geen ijsje? Nee ik hoef niet. Ahhh mama neem nou ook een ijsje? Nee ik hoef niet. Daar stonden ze van te kijken dat ik nee zei. Normaal zeg ik overal ja op. Gelukkig verkochten ze daar ook fruit. Ik nam een appel en mijn oudste nam watermeloen en de jongste druiven. En dat vond ik leuk dat ze daar ook zin in hadden.

Ik ben geen keukenprinses. Ik kook wel maar het moet binnen een half uur klaar zijn en makkelijk zijn. Ook vind ik het moeilijk om iets op tafel te zetten wat we alle drie lekker vinden. Als het aan mijn kinderen ligt eten we elke dag hamburgers of friet. Maar dat gaat natuurlijk niet. Dus zullen ze ook avonden iets eten wat ze minder lekker vinden. Vaak met veel tegenzin. Pffff!  En soms ben ik ook weleens verbaasd dat ze juist iets lekker vinden. Zo had ik magere yoghurt gekocht en mijn jongste zat heerlijk te smullen van die yoghurt. Ik zei tegen hem, ik wist niet dat jij dat zo lekker vind. Ja, dat eet ik bij oma ook altijd. Zo zie je maar we blijven elkaar verrassen. Er zijn zeker veranderingen.

Deze week voel ik me minder happy. De jongste is ziek. De oudste is aan het snotteren en ik voel me ook niet helemaal top. Bah bah bah, die donkere dagen komen er weer aan. Vele mensen weer ziek of verkouden. Moet echt wennen aan de weersveranderingen vooral aan de kou. Maar we gaan door.

Tot volgende week.

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen