Personal trainster Patricia aan het woord over De Afvalrace

Foto: Anita Dielemans

Als trainster van Anita tijdens de Afvalrace stel ik mij even voor.

Ik ben Patricia van Dun 47 jaar, woonachtig in Breda en mastertrainer bij Enforce Etten-Leur.

Vanaf 2005 werkzaam in de sportbranche van fitnesstrainer tot Personal trainer, sportmasseur en (sport)voedingsdeskundige. Voordat ik in de sportbranche ging werken deed ik aan fitness, groepslessen fietsen en zwemmen. Aangezien ik per 1995 niet meer kon hardlopen en de triatlon niet meer kon beoefenen ben ik me gaan richten op het begeleiden van sporters. Op die manier bleef ik betrokken bij de sport en kon ik mijn passie overbrengen op die mensen die wel begeleiding kunnen gebruiken bij het uitoefenen van hun sport en het behalen van hun doelen.

Vanaf september ben ik franchise-neemster van Enforce en wel in Etten-Leur. Het is een mooie kans om de deelnemers van de afvalrace te mogen begeleiden met training en coaching naar een slanker en fitter lichaam.

Voordat het project gestart was merkte ik vooral heel veel weerstand tegen hetgeen er ging komen bij Anita. De angst of ze wel kon trainen en het zou kunnen volhouden. Nu zijn we een kleine maand verder en als ik zie wat ze nu doet en kan qua oefeningen dan is dat echt een compliment waard.

Natuurlijk zie ik ook de strijd die ze voert met haar zelf, de voeding en tijd nemen voor zichzelf. Als extra motivatie is natuurlijk dat ze wekelijks blijft afvallen en voelt dat het lichaam wel degelijk aan het verslanken is. Wij gaan door met de strijd tegen de kilo’s, de poppetjes in het hoofd en werken aan een fitte Anita en trotse moeder.

Met sportieve groet,

Patricia van Dun

Mastertrainer Enforce Etten-leur

 

Dank je wel Patricia voor je mooie woorden.

Oh, wat zag ik veel beren op de weg zeg toen ik te horen kreeg dat ik een van de geselecteerde kandidaten was die gratis aan de afvalrace mocht deelnemen. Ik kon zelfs niet enthousiast zijn toen Patricia het mij vertelde. De angst viel als een deken over mij heen. Hoe ga ik dat doen met de kinderen en hoe ga ik dat doen met dit lichaam. Maar achteraf gekeken viel het reuze mee (zoals altijd) en ben ik blij dat deze kans me geboden is.

Het gaat echt met ups en downs. De ene dag gaat het wat moeizamer, de andere dag zit ik lekkerder in mijn vel. Dat geldt voor het sporten maar ook voor de voeding. Op de dagen dat ik train probeer ik mij verder die dag rustig te houden, zodat ik alles in de training kan stoppen. Qua voeding gaat het overdag goed maar in de avond heb ik altijd nog zin in lekkere trek en dan is het echt vechten tegen mezelf. Maar daar zal ik niet de enige in zijn. Er is ook gezegd om veel meer te drinken. Ik heb nu standaard een flesje water naast me om mezelf eraan te herinneren om te drinken. Maar ja als je veel drinkt moet je ook veel………….!

Patricia heeft een positieve instelling en veel doorzettingsvermogen. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zoveel doorzettingsvermogen heeft als zij. Als je een challenge aangaat om ’s avonds van 22u30 tot 03u00  (4 1/2 uur) te gaan zwemmen om zo geld op te halen voor een goed doel (kinderen met een spierziekte) dan kun je echt spreken van doorzettingsvermogen. Ik kan haar spirit en positieve instelling wel goed gebruiken, want ik ben juist het tegenovergestelde. Ik denk bij veel dingen dat ik het niet kan en bij mij is het glas altijd half leeg dan half vol. De trainingen zijn intensief en divers en bij ieder naar zijn eigen kunnen. Ik ben blij met mijn mede sporters (Esther en Kim-ly). Ik sta er niet alleen voor. En natuurlijk is er ook tijd voor een dolletje.

Tot volgende week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen