Esther valt en staat op, in de vijfde week van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

De trainster van Esther tijdens de Afvalrace stelt zich in deze vijfde week voor.

Personal trainer
“Ik ben Patricia van Dun 47 jaar, woonachtig in Breda en mastertrainer bij Enforce Etten-Leur. Vanaf 2005 werkzaam in de sportbranche van fitnesstrainer tot Personal trainer, sportmasseur en (sport)voedingsdeskundige. Voordat ik in de sportbranche ging werken deed ik aan fitness, groepslessen fietsen en zwemmen. Aangezien ik per 1995 niet meer kon hardlopen en de triathlon niet meer kon beoefenen ben ik me gaan richten op het begeleiden van sporters. Op die manier bleef ik betrokken bij de sport en kon ik mijn passie overbrengen op die mensen die wel begeleiding kunnen gebruiken bij het uitoefenen van hun sport en het behalen van hun doelen.

Enforce
Vanaf september ben ik Franchiseneemster van Enforce en wel in Etten-Leur en een mooie kans om de deelnemers van de afvalrace te mogen begeleiden met training en coaching naar een slanker en fitter lichaam.

Vragen en antwoorden
Voordat het project gestart was kwamen er vooral veel vragen van Esther. Na het beantwoorden van de eerste vraag, kwam al snel de volgende vraag en dat ging nog even door. Op een gegeven moment ben ik gestopt met antwoord geven en werd het tijd dat we wat gingen doen. Na goed overleg zijn we gestart met de training nadat ik had gezien wat ze konden. Alleen wist ze zelf nog niet wat ze kon. Het is mooi om te zien dat ze nu oefeningen doet, die ze zelf niet voor mogelijk had gehouden. Ze voelt nu ook spieren die ze nog niet gevoeld heeft. Ik zie Esther per week groeien qua fitheid en uitvoering van de oefeningen en slinken qua figuur. Het is een mooie metamorfose om mee te maken. Natuurlijk zie ik ook de strijd die ze voert met haar zelf en de voedingskeuzes. Aan motivatie geen gebrek, dus dat komt goed. Als extra motivatie is natuurlijk dat ze wekelijks blijft afvallen en voelt dat het lichaam wel degelijk aan het verslanken is. Wij gaan door met de strijd tegen de kilo’s en het doel om 5 kilometer te kunnen hardlopen.”

Met sportieve groet,

Patricia van Dun Mastertrainer Enforce Etten-Leur

Vallen en opstaan
Patricia, dank je voor je mooie, positieve woorden. Ja, het klopt dat ik veel vragen had. Ik ben een beetje een controlefreak, maar probeer het beetje bij beetje los te laten. Wat ik nu juist merk is dat onwetendheid in de activiteiten me juist wel aanspreekt. Raar hè? Ik leer steeds nieuwe dingen bij mezelf. De oefeningen en het merken dat je conditie verbetert zorgt er wel voor dat je extra gemotiveerd raakt. Soms verwacht je wel dat je gewicht meer afgenomen is en dan valt het wel erg tegen, maar dan maar even slikken en weer doorgaan en hopen dat de week erop de weegschaal iets vriendelijker voor me is.

Struggles
Het nog steeds zoeken naar je juiste voedingsmiddelen en structuur dat is nog steeds een struggle, maar iets wat je al jaren doet en dat om te buigen, dat kost wel wat inspanningen. Je reptielenbrein is toch wel erg sterk. Ik merk dat ik veel zaken niet meer wil pakken, maar Patricia geeft aan dat we gewoon alles moeten pakken, maar dan met mate en weten wat je pakt. Als je een keer een feestje hebt, hier diezelfde dag al rekening mee houden en overdag al extra bewegen. Na het traject heb je ook feestjes en je moet deze levensstijl wel kunnen blijven volhouden. Als je je nu alles ontzegt dan val je misschien later terug. Het gaat om de bewustwording van wat je eet. Verder moet ons eetpatroon eruitzien qua calorieën als een piramide, dat zag het er bij mij wel uit maar een omgekeerde. Ik moet nu dus in de ochtend meer calorieën gaan eten, middag iets minder en in de avond nog iets minder. Dat is voor iemand die nooit haar ontbijt pakte erg lastig, maar langzaam begint mijn piramide te kantelen, alleen helaas nog niet elke dag. Als dit wel zo makkelijk zou zijn, dan had ik nu niet met overgewicht gezeten. Wat fijn is, dat we tijdens de training en erna samen met Patricia, Anita en Kim-ly onze strijd kunnen bespreken. Iedereen heeft zijn eigen strijd, maar we hebben wel veel overeenkomsten. Samen staan we sterk!!!!!

Tot volgende week Groetjes Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen