Esther komt zichzelf tegen in week 6 van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

Week 6 alweer van de afvalrace! Deze week ben ik mezelf lichamelijk wel tegen gekomen. Eigenlijk dacht ik dat het wel goed ging, voelde me energiek en kon voor mijn gevoel alles aan. Echter bij de training bleek dit dus minder waar. Eigenlijk al bij de tweede oefening wilde mijn spieren niet meer, alles koste veel meer moeite dan de weken ervoor. Ik snapte het niet, omdat ik dacht dat mijn spieren nu al wel wat gewend waren aan de oefeningen en de frequentie. Helaas, wat was het zwaar. Nu ging het niet alleen om de lichamelijke kracht, maar ook de psychische kracht om door te gaan.

Gewenningsfase
Maar in dit geval was het gedeelde smart halve smart, want Anita had hier deze week ook erg veel last van. Je gunt elkaar het beste en dat de ander er geen last van heeft, maar het gevoel hetzelfde te ervaren is ook fijn, omdat je begrijpt van elkaar hoe die persoon zich voelt. Na de les het nog wel nabesproken. Volgens Patricia is het een fase, die we mogelijk vaker gaan tegenkomen.Je lichaam begint nu te wennen aan het eetpatroon en omdat we minder eten (om af te vallen), maar toch ook blijven bewegen, gaat je lichaam het een keer merken. Dat is nu dus.

Mossel
Het is nu een kwestie van doorgaan en niet toegeven aan verleidingen (eten) of opgeven (eerder stoppen met de oefeningen. Ik moet eerlijk toegeven dat het enthousiasme van Patricia er ook voor zorgt dat je doorgaat en niet wil opgeven. Zo is er ook ruimte voor een dolletje en even lachen. Afgelopen vrijdag hebben we de ‘mossel’ geleerd, of het een verzonnen naam van Patricia is weten we niet haha, maar lol hebben we er zeker over gehad.

Stevig ontbijt
Qua eten gaat het langzaam beter. Ik heb er wel moeite mee gehad om van niet ’s morgens te eten, naar nu stevig te ontbijten met kwark, havermout en fruit. Eigenlijk moet ik nog tussendoortjes eten, maar met zo’n ontbijt heb ik om 12.00 uur nog niet eens zin om te gaan lunchen, maar ga toch met mijn collega’s mee. Mijn collega’s vragen met regelmaat: “ga je mee?” Dit zijn ze niet gewend, omdat ik bijna nooit mee ging lunchen, dus dat is de tweede verandering.

Pyramide
Patricia leert ons nu te denken in een pyramide, dat wil zeggen: ’s morgens moet de basis gelegd worden qua calorieën, ’s middags eet je qua calorieën iets minder en in de avond nog minder, dus eten volgens het pyramideprincipe. Ik moet zeggen, dat is nog een hele opgave. Het lukt me nog niet geheel. Het eten, voor het sporten, was voor mij lastig. Ik wil niet te zwaar eten, maar wel dat ik genoeg had om de training vol te houden.

Recept
Ik eet nu onder andere het volgende; 2 sneetjes geroosterd volkoren brood, 2 gebakken geklopte eieren met 400 gram Italiaanse roerbakgroenten en hierover heen 20 gr. sweet chili saus. mmmmm! Dan zit je aan een diner van 457 calorieën. Dit bevalt me goed en is nog lekker en snel ook. Ik probeer wel 2 uur voor de training te eten, zodat ik er geen last van heb. Ik zou zeggen probeer het eens, is echt lekker!

Tot de volgende keer.

Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen