Anita staat er niet alleen voor in haar Afvalrace

Foto: Anita

Zo hoe frustrerend is het als je op de weegschaal gaat staan en ziet dat je deze week niets bent afgevallen. Terwijl je hetzelfde doet als de andere weken. Ik hou me aan mijn dieet en ik sport twee keer in de week. Toen ik zag dat ik niets was afgevallen raakte ik echt in een dip.

Ik dacht als dit allemaal niet helpt, waar doe ik het dan nog voor. Ik had een stuk minder zin om te gaan sporten en had ontzettende drang om mezelf vol te proppen. Patricia, Esther en Kim-ly hebben me er echt uit moeten trekken uit die dip. Patricia gaf aan dat ondanks dat ik deze week niet bent afgevallen je lichaam wel aan het werk is. Je lichaam raakt nu gewend aan het sporten en het dieet wat je nu volgt. Door deze dip moet je heen. Mezelf er niet door laten leiden. Dit is zo’n moment om het op te geven, maar dat doe ik niet hoor al wilt mijn gevoel soms wat anders. Patricia gaf als tips mee om alleen vers voedsel te eten. Niets uit een potje of een zakje. Daar zijn altijd extra dingen aan toegevoegd om het bijvoorbeeld langer houdbaar te maken (zoals zout). En elke dag minimaal een training van 15 minuten om je hartslag even te verhogen.

Ik weet dat ik er niet alleen voor sta. Het gaat bij iedereen met ups en downs. Dat zie ik bij mijn mede sporters maar ook als ik de blogs lees van de andere kandidaten van de afvalrace. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Zelfs Patricia (de trainster) vertelde ons dat zij jaren geleden last had van overgewicht. Door een langdurige knieblessure kon zij minder bewegen en sporten. Daardoor kwam ze ook meer thuis te zitten en eet je meer calorieën dan dat je verbrand. Ik vond het fijn dat ze dit met ons deelde. Het is haar ook niet aan komen waaien en ze weet welke strijd wij nu voeren en ze weet ook wat we ervoor moeten doen. Mede daardoor is ze personal trainer en voedingsdeskundige geworden en helpt ze nu andere naar een gezonder en fitter lichaam.

Het is tijd investeren in jezelf. Om de juiste voeding en calorieën binnen te krijgen op een dag is vooruit plannen. En elke dag tijd nemen voor een work-out in deze drukke periode valt ook niet altijd mee.Ik heb zoveel andere dingen te doen. Maar wat zijn nou 15 minuten op een dag? Toch heb ik vaak het idee dat er te weinig uren zitten in een dag bij hetgeen wat ik allemaal zou willen doen. Al duurt een dag lang genoeg qua energie. Het is niet makkelijk.

Leuke verrassing

Maar nu even totaal iets anders. Een paar weken geleden kreeg ik een mail van Enforce dat de kandidaten van de afvalrace een verrassing zouden krijgen. Voor die verrassing moesten we verzamelen in Breda bij de vlaszak voor een tostibar. Ik dacht wat moeten we nou bij een tostibar? Misschien krijgen we een workshop over voeding. Eenmaal aangekomen in Breda liepen we een klein stukje de stad in. Er werd aan ons gevraagd of we al een idee hadden wat de verrassing zou kunnen zijn. Ik had echt geen flauw idee totdat we stopten bij een lingeriewinkel die Naron heet. Toen werd er tegen ons gezegd dat hier de verrassing was. We mochten een sport bh uitkiezen. Nou dat had ik totaal niet verwacht. En ook zeker niet dat ik tien minuten later in een paskamer zou staan om een bh te passen. Nu snapte ik wel waarom de mannelijke kandidaten van de afvalrace geen mailtje hadden gehad. Ik vind het een superleuke verrassing en ben er ook ontzettend blij mee. Dank je wel Naron voor jullie superleuke verrassing!

Tot volgende week, Anita

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen