De eerste Get Fit fase zit erop voor Anita

Foto: Anita Dielemans

In de zomervakantie zag ik op Facebook een oproep voorbij komen met de tekst “Heeft u interesse in een gezonder en fitter lichaam?” Ik dacht nou dat kan geen kwaad. Ik kan naar de informatie avond gaan en kijken wat het inhoud.

Goed dat ik gegaan ben, want ongeveer een maand later kreeg ik te horen dat ik was uitgekozen. Op de foto hierboven met het felicitatie bord in mijn hand is de afvalrace voor mij begonnen. Deze foto heb ik niet eerder gedeeld omdat ik het spannend vond. Niet wetend wat er komen zou gaan en er nog echt niet van kon genieten. Ik wilde het geheim houden. Maar dat gaat niet lukken als je wekelijks gaat bloggen en vloggen. Inmiddels zijn die spanningen en angsten gezakt en is de afvalrace precies wat ik nodig had. De stok achter de deur.

De afvalrace is een half jaar lang en bestaat uit drie fases. De eerste fase is “get fit”. De tweede fase is “be fit” en de derde fase is “top fit”. De eerste fase is nu voorbij. Wat gaat de tijd snel. De eerste fase was voor mij echt zoeken naar balans. Zowel in het sporten als eten. Sporten in deze drukke periode met werk en kinderen is echt plannen en regelen. Maar gelukkig gaat dat goed. Ik dacht ook, hoe krijg ik dit lichaam in beweging en hoe gaat het daarop reageren. Ik moet zeggen het lukt me aardig en kan ik meer dan ik dacht dat ik kon. De voeding is mijn grootste uitdaging geweest en soms nog. De juiste voeding zoeken op een dag met de juiste verhoudingen tussen koolhydraten, vet en eiwitten blijft een uitdaging. Op dagen dat ik thuis ben heb ik daar meer tijd voor. Op dagen dat ik moet werken is het echt vooruit plannen. De ene dag gaat me dat beter af dan de andere dag. Dat zal zo ook wel blijven. Als ik maar resultaat blijf zien dat ik vooruit ga dan is het goed. Al gaat het met ups en downs.

Maar ik ben goed op weg. Mijn gewicht neemt af waar ik natuurlijk ontzettend blij mee ben. Sport twee keer in de week en leef een stuk gezonder. Het enige waar ik meer op gehoopt had is dat ik me ook een stuk fitter zou voelen. Mijn lichaam laat me nog te vaak in de steek. Voel allerlei pijntjes en stijfheid en vermoeidheid. Misschien is dat ook de tijd van het jaar. De donkere dagen voor kerst. Veel werken vanwege de feestdrukte. Dan komt je lichaam minder tot rust. Nog een paar weken en dan zitten we alweer in het nieuwe jaar.

Maar ik ga met goede moed op weg naar fase twee. En als beloning heb ik mezelf een smartwatch cadeau gedaan. Van Patricia kregen we huiswerk mee om elke dag 10.000 stappen te lopen. Ja, hoe ga je dat meten? Kan niet heel de dag met m’n telefoon in mijn broekzak lopen. Dan maar een horloge met stappenteller. Je moet jezelf eens verwennen.

Tot volgende week, Anita

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen