Een koude 10e week voor Esther in De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

Week 10 van de afvalrace alweer. De koude maanden komen eraan en de eerste sneeuw is al gevallen (15-12-2018). Sporten doen we nog steeds buiten. Ik moet zeggen dat ik in het begin hier wel eens over twijfelde, maar ik moet eerlijk zeggen, dat als je een hele dag binnen hebt gezeten, dat het echt lekker is om buiten te sporten. Echt koud is het nog niet, want Patricia zorgt er wel voor dat we snel warm worden.

10.000 stappen
Vorige week hebben we een extra opdracht gekregen om elke dag 10.000 stappen te maken per dag. Aangezien ik meer een zittend beroep heb, is dit wel een uitdaging. Dus na het werk ’s avonds nog een extra rondje door de wijk. Dat is natuurlijk in deze tijd van het jaar wel mooi en gezellig met alle lampjes. En het is eigenlijk ook wel lekker een frisse neus halen. Ook de hond gaat lekker een stukje mee. Ondanks zijn leeftijd, bijna 13 jaar oud, houdt hij het goed vol.

Elastiek
Afgelopen woensdag hebben we weer lekker getraind en hebben Anita en ik met een elastiek aan elkaar gezeten. We moeten elkaar vooruit trekken terwijl de ander moest proberen tegen te houden. Nou dat was best zwaar en flink aanpoten. Maar het ging wel goed.

Urban Bootcamp
Afgelopen vrijdag hebben we een Urban Bootcamp gedaan. Tijdens deze Bootcamp wordt gebruik gemaakt van natuurlijke obstakels. Zo zijn we rond gegaan in Etten-Leur en oefeningen onderweg gedaan (dippen op een bankje in een bushokje, opdrukken op de fietsrekken etc) om uiteindelijk op de kerstmarkt op het van Bergenplein te komen. Daar kregen we meteen een bitterbal aangeboden… Hahahaha. Natuurlijk niet genomen, maar wel even een foto gemaakt. En natuurlijk bij de kerstboom en met de kerstman op de foto, dat kan natuurlijk niet missen.

Doelen
Mijn doelen voor de volgende periode zijn; om elke dag de 10.000 stappen te gaan maken. Op mijn voeding blijven letten en het ultieme doel is dus natuurlijk doorgaan met afvallen.

Uitnodiging
Op zaterdag 19 januari 2019 bij Decathlon te Breda is er speciaal voor jullie De afvalrace Friends & Family Bootcamp georganiseerd. Om jullie een kijkje te laten nemen in mijn sportieve leventje zou ik het onwijs tof vinden als je samen met mij deze Bootcamp aangaat. Het is een leuke ochtend (10.00 tot 12.00 uur) en iedereen kan er aan mee doen? (vanaf 5 jaar). Voor kinderen tot 10 jaar hebben we aan het einde van de Bootcamp nog een leuk kleinigheidje klaar staan! Aanmelden kan via Facebook, op de pagina De Afvalrace of De Afvalrace West-Brabant. Leuk om jullie daar te zien! Als ik het kan, kunnen jullie het zeker !!!!!

Groetjes Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen