De trap op met Esther, in de 14e week van De Afvalrace

Foto: Esther van Ras

De tweede week van januari zit er weer op. We zitten qua eten en sporten weer in de structuur. Eigenlijk ben ik daar ook wel blij mee. De feestdagen zijn altijd erg leuk en gezellig, maar uiteindelijk zijn de porties altijd iets groter dan wat je normaal eet. Nu zitten we weer in de structuur en merk ik wel dat het qua afvallen ook weer beter gaat.

Weer samen sporten na de feestdagen
Tijdens de feestdagen heb ik wel zelf gesport, maar het sporten met Patricia (onze trainer) en Anita heb ik wel gemist. Ik merk dat mijn lichaam en geest er wel behoefte aan heeft (is er iets mis met mij?). Het buiten sporten en bezig zijn (het wandelen) doet me erg goed. Had ik vooraf niet gedacht.

Tips van Patricia
Deze week wil ik wat tips van Patricia met jullie delen, waar je denk ik wel wat aan zal hebben. Het heeft mij namelijk wel geholpen. Na de feestdagen of vakantie denk je misschien: moet ik nu weer beginnen? Het lukt me even niet. Maar Patricia geeft aan: “Je spieren hebben een geheugen. dus ook als je even niet gesport hebt, dan is de eerste en misschien tweede training zwaar. Maar daarna pakt je lichaam het weer op.” Dat is wel een fijne geruststelling. En eigenlijk heb ik dat zo ook wel ervaren. De eerste training was weer even zwaar, maar nu we weer even bezig zijn, gaat het nu wel weer wat beter. Nieuwe oefeningen zijn wel zwaar, maar daar moet je lichaam ook weer even aan wennen.

De trap op
Verder dacht ik dat ik na al dat trainen wel makkelijker en zonder vermoeidheid de trap op kon, maar ik merk dat ik het nog steeds aan mijn bovenbenen voel en soms hijgend boven kom, minder dan voorheen, maar wel nog steeds. Na dit met Patricia besproken te hebben, had ze hiervoor de oplossing. Als je na het trappen lopen nog vermoeid bent, dan is de enige remedie om vaker de trap te nemen om hier meer kracht voor te krijgen. Dus waar je moeite mee hebt, vaker trainen. Je begrijpt wel welke oefening ik die training veel heb moeten doen… Pfff voelde mijn benen niet meer en mijn hart bonkte bijna uit mijn borstkas! Wat wel motiverend was dat ze het nummer ‘Eye of the tiger’ opgezet had, dus opgeven was geen optie!

Zo zie je dat hard werken en humor gewoon samen gaan.

Op naar de volgende week

Groetjes Esther

Esther wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Esther ook bij ons volgen via Facebook en YouTube. Zie ook de blogs van Anita.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen