Anita maakt nu letterlijk en figuurlijk sprongen

Foto: Anita Dielemans

Deze week is de trainer aan het woord over mijn progressie in de afvalrace.

Anita Dielemans

“Wat valt er te zeggen over deze super mopperkont die nog steeds niet ziet, dat ze al zo veel sprongen heeft gemaakt. Letterlijk en figuurlijk.

Qua sporten zijn het stapjes en qua afvallen maakt ze sprongen. In het begin zei ze bijna bij elke oefening: “dat kan ik niet hoor”. Toen ik ze vertelde dat ze dat wel kon, en wat opties gaf koos ze toch altijd de zwaarste en hield het vol. Ze blijft gezellig mopperen, maar ze doet keurig wat ik vraag en als het echt niet lukt dan kiest ze haar eigen level. Dan weet ik ook dat ze het echt niet meer kan. Dat ze doorzettingsvermogen heeft, heeft ze de afgelopen periode wel laten zien. Onder dat gemopper en sorry zeggende vrouw zit een kanjer verborgen. Beetje bij beetje zien we Anita steeds meer stralen. Lichamelijk gezien weet ik dat ze had gehoopt dat ze zich uiteindelijk ook fitter zou voelen, maar dat laat het lichaam nog niet helemaal toe. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel gaat komen.

Om maar een voorbeeld te geven. In het begin kon ze de push-ups op de bank en knieën net geen 30 secondes volhouden. Afgelopen week zelfs 30 secondes op handen en tenen op de grond. Om maar een voorbeeld te noemen. Natuurlijk is het zwaar, want als ik denk dat ze het aankunnen is dat ook zo. Zelf heeft ze dat vertrouwen niet, maar als ze het dan toch gedaan heeft geeft dat wel zelfvertrouwen. Ze is er nu ook letterlijk en figuurlijk bij gaan kangoo jumpen voor de training. Ook Anita maakt nu letterlijk en figuurlijk sprongen.

De voeding aanpassen was nog een uitdaging. Anita was nogal van de potjes, zakjes en de snelle gemakkelijke hap. Dat was een uitdaging en gaf wat weerstand, maar ze volgde stapje bij stapje de tips op en de kilo’s vlogen er per week af. Ze had en heeft als doel 20 kilo af te vallen en met de 19,5 die ze nu al afgevallen is, gaat dat zeker lukken. Het is niet gemakkelijk en de verleidingen liggen nog steeds op de loer, maar die weet ze te weerstaan omdat ze haar doel voor ogen houdt.

We blijven op deze voet doorgaan en zullen over vier weken weten wat het eindresultaat echt is na zes maanden van zweten, zwoegen, en bikkelen.”

Patricia van Dun

Ik mopperen dat doe ik nooooit. Soms denk ik echt, ze weet niet wat ze vraagt. Dat is voor mij veel te hoog gegrepen maar inderdaad lukt het me dan wel. Ik hoor Esther nooit mopperen, maar Esther moppert in stilte zegt ze. Dat kan ik echt niet.

Afgelopen dinsdag hebben we de kookworkshop gehad bij de kookstudio in Breda. Er waren veel kandidaten van de afvalrace aanwezig en het was een gezellige en leerzame avond. We werden onder vier tafels verdeeld en ieder tafel maakte een gerecht. Wij hadden de soep en het werd pastinaak soep. Echt nog nooit gegeten maar het viel niet tegen. We hebben vele gerechten op met in verhouding weinig calorieën. Zoals quinoa salade met doperwten. Diamanthaas met gegrilde groenten en als toetje smoothies. Veel teveel gegeten natuurlijk dat ben ik niet meer gewend.

Afgelopen vrijdag hadden we ons carnavalspakske aangedaan en hadden we een carnavals training. Eerst wilde ik niet gaan. Ik voelde me in de middag zo beroerd. Ik dacht dat wordt hem niet maar ik wilde graag wegen en had er ook zin in. Zie op de foto het resultaat.

Tot volgende week.

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen