“Achteraf valt de angst en de vele beren op de weg altijd mee”

Foto: Anita Dielemans

Hierna nog twee blogs en dan is het gedaan. Dit is de laatste week dat we sporten voor de afvalrace. Vrijdag is de eind weging en maken we de laatste maandelijkse foto. 5 april is de finale en dan is de afvalrace alweer voorbij.

Het is ontzettend snel gegaan en ik merk dat ik het wel spannend vind. Ook omdat we nog niet weten wat ons te wachten sta op de dag van de finale. We hebben tot nu toe alleen nog maar gehoord hoe laat we aanwezig moeten zijn maar we hebben nog niet te horen gekregen wat we allemaal gaan doen en hoe. Dat is nog een verrassing. Wat ook een verrassing was, was dat we afgelopen vrijdag bij Naron in Breda waar we al eerder een sport bh mochten uitzoeken nu een bh en broekje mochten uitzoeken voor de finale. Dat is natuurlijk ontzettend tof. Ik wil Naron gevestigd in Breda daarvoor ontzettend bedanken.

Tijdens de afvalrace zijn er ontzettend veel foto’s en filmpjes gemaakt. Ik vond het altijd verschrikkelijk om mezelf op een foto te zien. Om eerlijk te zijn kon ik mezelf niet zien. Ik vond dat echt heeeeel erg. Nu 20 kg lichter heb ik daar een stuk minder moeite mee. Als ik een foto van mezelf zie van hoe ik nu ben vergeleken met een foto van het begin van de afvalrace dan is dat een wereld van verschil. Ongelooflijk! Daardoor zit ik niet alleen lichamelijk beter in mijn vel maar ook geestelijker. Ik zie het verschil niet alleen op een foto maar merk het natuurlijk ook aan mijn kleding. Ik zit met mijn broeken nu drie maten kleiner. In het begin kon ik mijn broekriem nog aantrekken maar op een gegeven moment is dat niet meer te doen en waren nieuwe broeken echt nodig. Blouses en shirts van toen zien er nu uit als tenten en staan echt niet meer. Wat ontzettend fijn is natuurlijk. Dit zijn voor mij echt grote veranderingen.

Wie had dat gedacht een half jaar geleden. Ik begon onzeker en angstig. Ik zag vele beren op de weg. Ik dacht dat lukt me echt niet. En zie nu. Achteraf valt de angst en de vele beren op de weg altijd mee. Maar ja dat is achteraf. Ik wil Enforce alvast bedanken voor de geboden kans. Wat begon met een berichtje op Facebook is nu bijna geëindigd als één van mijn beste en mooiste kansen in mijn leven.

Don’t Think, Just Do,

Groetjes Anita

Anita wordt begeleid door Enforce Etten-Leur, je kunt Anita ook bij ons volgen via Facebook en YouTube.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen