Fotowedstrijd Brabant in Beeld

Foto: pexels

De deadline voor het insturen van foto’s voor de fotowedstrijd “Brabant in Beeld”, is bijna verstreken. Amateur- en professionele fotografen, maar ook studenten aan fotografie- en kunstopleidingen hebben nog een paar dagen de tijd om hun foto’s in te sturen. Voorwaarde is wel dat de foto gemaakt is in 2017.

Een vakjury, bestaande uit Ilse Wolf, Ruud Geven, Rolf Finders, Kees Martens en Lucas van Houtert, zal een aantal winnaars uit diverse categorieën kiezen. Valt jouw foto in de smaak en word je als winnaar aangewezen, krijg je de unieke kans om met je foto te exposeren in het voorportaal van de World Press Photo tentoonstelling in de kunstruimte van Willem Twee in Den Bosch.

Ben je enthousiast geworden en heb je een foto gemaakt, waarvan jij denkt dat het een winnaar is? Stuur deze dan vandaag nog in! Hoe je dat kunt doen, lees je op bndestem.nl/brabantinbeeld.

Hieronder lees je door welke fotografen je foto beoordeeld wordt en hoe zij hun sporen op het gebied van fotografie verdiend hebben.

Ilse Wolf is geboren in 1991 en werkt al vier jaar als documentairefotograaf. Ze studeerde in 2014 af op AKV Sint Joost en haar boek “Weather Permitting” werd wereldwijd uitgegeven. Diverse gemeenten en bedrijven maken gebruik van haar kennis, die ze inzet tijdens het geven van workshops.

Ruud Geven is programmamaker voor RUW, een experimentenplatform van de Bibliotheek in Den Bosch. Drie jaar geleden plantte hij het eerst zaadje voor World Press Den Bosch en daarnaast is hij onder andere voorzitter van Stichting Wereldbeelden. Volgens hem hebben fotografen een belangrijke taak, namelijk het bewust maken van thema’s en vraagstukken die ander gemakkelijk genegeerd kunnen worden. “Ze wijzen ons op onze verantwoordelijkheid over werelden die we uit onszelf niet zouden willen bekijken”, aldus Geven.

Rolf Finders is plaatsvervangend hoofdredacteur bij BN DeStem en denkt in beelden. Sinds de jaren zeventig maakt hij foto’s, maar zijn fascinatie voor fotografie kreeg pas echt vorm toen Anton Corbijn Miles Davies fotografeerde. Sindsdien is hij altijd op zoek naar die foto die een verhaal versterkt.

Kees Martens (1959) is na zijn studie werkzaam geweest bij onder meer het Fotopersbureau van de Meulenhof en voor het Eindhovens Dagblad. Hij is een groot liefhebber van zwart-wit foto’s, die hij met name maakt in zijn vrije werk.

Lucas van Houtert is al meer dan vijftien jaar bezig met beelden in de krant, onder andere als hoofdredacteur voor het Brabants Dagblad. Als voorzitter van de jury, vindt hij dat een foto altijd in dienst staat van het grotere beeld en het beeld van de pagina als geheel. “Foto’s met een sterke lading zijn zeldzaam, zeker waar de tijdsdruk voor fotografen een gegeven is”, zo zegt van Houtert.

De jury zal winnaars kiezen uit de volgende catogorieen: Hedendaagse kwesties, Dagelijks Leven, Natuur, Mensen, Sport en Algemeen. Je hebt nog tot 30 september om je foto’s in te sturen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen