Film over Landgoed Pannenhoef in première

In de City Bioscoop in Roosendaal is donderdagavond 19 oktober de film van het Brabants Landschap over Landgoed Pannenhoef in première gegaan. Volgende week is deze film in Etten-Leur te zien.

Filmmaker Mark Kapteijns (links op de foto) vertelde tijdens de première onder andere een jaar bezig geweest te zijn met de film. “We zijn in oktober 2016 begonnen, zodat we dieren en planten in alle jaargetijden konden filmen. De film duurt veertig minuten. Gemiddeld is per minuut zo’n twintig uur beeldmateriaal geschoten. Je werkt tenslotte met dieren uit de natuur, die gaan niet voor je poseren…”

Favoriete deel van de filmmaker? “De jongen van een havik op zien groeien. Je zit toch een hele tijd op grote hoogte ruim elf meter verschuild opgesteld, door weer en wind. Dan is het toch een mooie beloning als je ze ziet uitvliegen en tevens is het ook een enorme beloning van je werk.”

De première valt in de landelijke ‘Week van het Landschap’. Op zondagavond 22 oktober wordt de film vertoond in Bergen op Zoom en op woensdagavond 25 oktober in Etten-Leur. Mark Kapteijns werkt in het dagelijks leven als terreinmedewerker van Brabants Landschap. Rechts op de foto staat boswachter Bart Pörtzgen van de Pannenhoef.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen