Het hartstochtelijke leven van Vincent van Gogh

Foto: Van Gogh Kerk

In de Van Gogh Kerk verzorgt Jana Waarts op dinsdag 16 januari een lezing met als titel “Het hartstochtelijk leven van Vincent van Gogh”.

Vincent van Gogh (1853-1890) wordt vandaag de dag gezien als één van de belangrijkste kunstenaars ooit. Uit zijn brieven blijkt dat zijn leven een jarenlange zoektocht was naar erkenning, liefde en succes. Zijn leven wordt getekend door problemen en dieptepunten, hoe zeer hij ook op zoek was naar stabiliteit.

Van Gogh begon als medewerker in een kunsthandel, had een baan als hulponderwijzer in Engeland en deed zendingswerk in de Borinage. Vervolgens belandde hij als kunstenaar in Brabant. Hij heeft een lange en moeizame weg afgelegd tijdens zijn leven, maar liet een enorm aantal schilderijen na. Zijn leven werd gekenmerkt door armoede; tijdens zijn leven verkocht hij slechts één schilderij. Tegenwoordig worden er miljoenen betaald voor zijn werken.

Tijdens de lezing komen diverse vragen aan bod. Wie zijn er bepalend geweest in zijn leven? Welke omstandigheden hebben zijn werk en leven beïnvloed?

Jana Waarts geeft vanuit de studie cultuurwetenschappen antwoord op deze vragen. Aan de hand van zijn schilderijen en brieven wordt Van Gogh gevolgd in zijn hartstochtelijke bestaan. De lezing begint om 19.30 uur en kaartjes zijn verkrijgbaar in de Van Gogh Shop aan Markt 4, of voorafgaand aan de lezing, mits niet uitverkocht.

Reacties

article
19665
In de Van Gogh Kerk verzorgt Jana Waarts op dinsdag 16 januari een lezing met
https://etten-leur.nieuws.nl/cultuur-uitgaan/19665/het-hartstochtelijke-leven-van-vincent-van-gogh/
2018-01-10T19:32:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/110/2018/01/10192732/image1-kopie-5.jpeg
lezing, Van Gogh Kerk, Vincent van Gogh
Cultuur