Accordeonist Juul stopt alsnog met spelen

Foto: Facebook Juul Accordeon

De rel rondom accordeonist Juul is nog niet voorbij. Na een gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Etten-Leur heeft de muzikant per direct besloten te stoppen.

Zaterdagochtend werd Juul bekogeld met eieren, waarna hij besloot te stoppen met spelen. Vanwege de kinderen waarvoor hij geld ophaalt (voor het KiKa fonds) kwam hij terug op zijn besluit. De gemeente Etten-Leur en Juul zijn er dinsdag in een gesprek niet samen uitgekomen. Zo wil de gemeente dat Juul een vergunning aanvraagt als straatmuzikant en zijn vier speellocaties aangewezen die hij roulerend aan kan doen.

“Het is voorbij. De voorstellen van de gemeente zijn in één woord minderwaardig.”, stelt de 70-plusser op Facebook. Over de speellocaties is hij zeer ontstemd: “Bij de Moeierboom komt geen mens langs en dan mag ik op het Raadhuisplein spelen, waar nauwelijks klandizie is en dan mag ik bij Family staan, waar eventueel wel wat te verdienen valt en de laatste plaats is het van Bergenplein, waar al een bewoner mij wegjoeg en dan blijft er daar niets over, omdat ik tussen de auto’s moet gaan spelen.”

“Ik heb mijn best gedaan en wil in het centrum spelen op dezelfde voorwaarden als eerder is toegezegd en nogmaals ik speel zonder versterking, maar dat kun je ze niet aan hun verstand brengen. Jammer voor KiKa, maar ik ga wel spelen als ik toestemming heb op braderieën.”, aldus Juul.

Of de klagers, de gemeente en Juul alsnog tot een compromis kunnen komen is onduidelijk. “Ik vind het verschrikkelijk en zij ook, omdat ik weiger voor een maand proef te draaien, ook dat nog en na een maand te kunnen zeggen “het bevalt ons niet”. Ik ga uitzoeken hoeveel invloed de klagers bij de gemeente hebben en welke belangen er spelen.”, zo laat een teleurgestelde Juul weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen