Sinterklaas Meezingfeest in de Nieuwe Nobelaer

Foto: Etten-Leur nieuws

Wat begon als een droom van een 16-jarige jongen, is acht jaar later uitgegroeid tot een volwaardige show op het grote podium van de Nieuwe Nobelaer. Mitch Kerstens voelt zich naar eigen zeggen als een klein kind in een snoepwinkel als hij naar de repetitie van ‘zijn’ Sinterklaas meezingfeest zit te kijken. En hij straalt als hij erover praat.

Acht jaar geleden zat hij nog bij het Sinterklaas comité in Sint Willebrord. De stichting had geld nodig om ieder jaar een intocht te organiseren. Dus kwamen ze op het idee om een Sinterklaas meezingfeest te organiseren. Zo kon alles toch door blijven gaan. Mitch was ondertussen al verder aan het dromen, over een Sinterklaas musical op een groot podium. In 2015 stopte Mitch met het comité. De show moest doorgaan, dus sloeg hij de handen ineen met Celien Wierix en Dane Boeren. Celien bracht haar dansgroep Carmencita uit Sprundel mee, die anno 2018 nog steeds de vrolijke dansjes in het stuk verzorgen.

Voorbereidingen van de show

En dat stuk staat er niet zomaar. In januari wordt er al begonnen met brainstormen. Dan komt de hele groep, die volledig uit vrijwilligers bestaat, weer bij elkaar. Het is een hechte club. Dit is ook te zien op het podium, ze zijn goed op elkaar ingespeeld.
Woensdagavond repeteren ze nog even door, onder luid applaus van hun dolenthousiaste regisseur. Want over een paar weken is het al zover, dan wordt de show in totaal vier keer opgevoerd. Een show waarin je twee uur lang wordt meegenomen in de wereld van de Sint en zijn Pieten. En dus voor het eerst op twee grote theaterpodia. Door de groeiende populariteit van de show en de groeiende ambities van de club was er behoefte aan grotere zalen.

Tot nu toe zijn er al zo’n 500 kaarten verkocht in Etten-Leur. En dat is mooi, want er wordt dit jaar ook een goed doel mee gesteund: het Ronald McDonald kinderfonds. Een passend doel voor dit kinderfeest. Het belooft dan ook weer één groot feest te worden, voor jong en oud.

“Het geheim van de diamant”: Sinterklaas hits in een nieuw jasje, dansende pieten en een zingende Sint. Maar ook mijnwerkers en meer interactie met het publiek.

Nieuwsgierig geworden?

  • Kaartjes bestel je via de website.
  • Zaterdag 24 november om 15:00 en 19:00 in De Boodschap in Rijen
  • Zondag 25 november om 11:00 en 15:00 in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur
  • Het Grote Sinterklaas Meezingfeest – Het geheim van de diamant
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen