De Nieuwe Nobelaer presenteert: De Gouden Jaren

Foto: Tos Kostermans

Wie kent het niet: touwtje springen op straat. IJsbloemen op de ruiten en de stoffige kolenkachel. Swiebertje waren en Malle Pietje waren de helden en na De Fabeltjeskrant kropen de kinderen onder de wol. De Gouden Jaren is een muzikale theater voorstelling op dinsdagavond 29 januari met pakkende beelden en muziek uit vervlogen jaren. Een tijd die niet eens zo ver achter ons ligt en toch een eeuwigheid geleden lijkt.

De Gouden Jaren is een heerlijk visueel en muzikaal feest der herkenning. Aan de hand van historische beelden uit het populaire Polygoon Bioscoopjournaal, vermakelijke verhalen en de mooiste liedjes uit de jaren ’45 tot ’70 worden herinneringen opgehaald. Voor de een zal het een herinnering zijn aan zijn of haar eigen jeugd, voor de ander aan die van ouders en grootouders. Verzamelen voor de televisie, radioprogramma’s luisteren en nieuwe muziekstromingen. Er is veel veranderd de afgelopen jaren.

Voor degenen die in deze periode geboren zijn, is deze voorstelling een feest der herkenning en voor de jongere generatie is het een vermakelijke manier om meer te weten te komen over het dagelijks leven van vroeger, toen geluk nog heel gewoon was…..

Een prachtig kijk- en luisterprogramma met het orkest van Cor Bakker en presentator Jacques Kloster. Verder spelen Arie den Boer, Bastiaan Mulder, Danny Overweg, Gert Wantenaar, en Rebecca Lobry mee in de voorstelling.

 

De Gouden Jaren

Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

Dinsdag 29 januari – 14.30 uur – 17.50 euro

 

Reacties

article
29315
Wie kent het niet: touwtje springen op straat. IJsbloemen op de ruiten en de stoffige
https://etten-leur.nieuws.nl/cultuur-uitgaan/29315/de-nieuwe-nobelaer-presenteert-de-gouden-jaren/
2019-01-23T18:56:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/110/2019/01/23185333/gouden-jaren.jpg
De Gouden Jaren, de Nieuwe Nobelaer, voorstelling
Cultuur