De Nobelaer presenteert: [email protected]

Foto: Arjaan Hamel, concept en bewerking: Studio Room

[email protected] is een doldwaze winterkomedie met een stevige knipoog naar dé kerstfilm die al jaren viert hoe het vindingrijke kind het wint van boefachtige volwassenen. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en creativiteit; het gevaarlijkste winteruitje voor iedereen vanaf 8 jaar. Op zaterdag 9 februari om 15.00 uur is deze avontuurlijke , muzikale familievoorstelling te zien in de Nieuwe Nobelaer. Joep Onderdelinden, die een van de hoofdrollen speelt, vertelt over de voorstelling en zijn rol in het stuk.

 

Het Verhaal

Jip en Puk, twee kinderen van een jaar of elf, worden een week alleen gelaten door hun ouders die gaan werken op een Kerstcruise, waar ze liedjes zingen. Jip en Puk kenden elkaar tot voor kort alleen van school. Nu moeten ze opeens als “zusjes” door het leven, omdat hun ouders verliefd op elkaar werden. Die situatie zorgt al voor spanning lang voor de boeven ten tonele verschijnen.

 

In gesprek met Joep Onderdelinden

De rollen van boef en Fokko en vader Jilles neemt Joep Onderdelinden voor zijn rekening. Er zitten tal van slapstick scenes in het stuk, met geheime luiken, knikkers die over de trap rollen en andere wilde stunts van de boeven. OnderdeLinden heeft enorm veel zin in de “fysieke dingen”. Voor hem is dit stuk een nieuwe ervaring waar hij vol enthousiasme ingaat. Niet met ernstige voorbereiding, maar gewoon beginnen. “Net zoals je niet zozeer wéét dat je grappig bent, maar het ontdekt. Misschien zijn het mijn flaporen, misschien is het mijn algehele manier van doen. Ik ontdekte al snel dat de underdog spelen me goed afgaat. Ik was al eens een sullige postbode, de sullige echtgenote, de sullige bedrijfsleider. Ploeteren om het goed te doen en het dan toch niet voor elkaar krijgen; zo doet Fokko het ook”.

 

Onderdelinden besluit: “Idealiter is dit een voorstelling waar mensen na afloop zingend naar buiten lopen en er daarna een tijdje over blijven doorbabbelen. Ik bedoel, doorsabbelen”.

 

[email protected]

Nieuwe Nobelaer Etten-Leur

Zaterdag 9 februari – 15.00 uur – 17.50 euro

www.nieuwenobelaer.nl

Reacties

article
29319
[email protected] is een doldwaze winterkomedie met een stevige knipoog naar dé kerstfilm die al jaren
https://etten-leur.nieuws.nl/cultuur-uitgaan/29319/de-nobelaer-presenteert-alonehome/
2019-01-23T19:09:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/110/2019/01/23190533/alone-at-home.jpg
de Nieuwe Nobelaer, voorstelling
Cultuur