‘Wat nou oud?’ Een tragikomisch toneelstuk over ouder worden in een snelle maatschappij

Foto: Pexels

Acteurs Bruun Kuijt (bekend van o.a. Karakter en Geheime Dienst) en Jan Elbertse (bekend van o.a. Sonneveld en Hij Gelooft in Mij) spelen in ‘Wat nou oud?’ twee gepensioneerde acteurs die een uitnodiging krijgen voor een optreden in een succesvol tv-programma. Maar kunnen ze hun act in één minuut presenteren en zo de snelle maatschappij bijbenen? Dinsdagmiddag 9 april om 14.30 uur staat het duo met ‘Wat nou oud?’ in Nieuwe Nobelaer.

Humor, herkenbaar en ontroerend

De personages Harrie en Wilfried zijn al drie decennia samen, als stel en als artiestenduo. Ze worden oud en stram, zitten elkaar in de weg, delen vooral nog herinneringen en komen het huis nauwelijks meer uit. Bruun Kuijt en Jan Elbertse schetsen een ontroerend portret van een koppel waarvoor de ouderdom even onvermijdelijk als hinderlijk is. Een tragikomische en herkenbare voorstelling voor zowel oud als jong onder de regie van Allan Zipson, met muziek van o.a. Crosby, Nash & Young, Jimi Hendrix en Pink Floyd.

Bruun Kuijt aan het woord

Nieuwe Nobelaer sprak met Bruun Kuijt en vroeg hem hoe de voorstelling tot stand is gekomen.

“Jan Elbertse kwam een paar jaar geleden – toen hij 60 werd – op het idee om een voorstelling over ouder worden te maken. En dan niet over dementie, maar over de problemen waar we allemaal mee te maken krijgen op oudere leeftijd. Met schrijver Michael Berg ontwikkelde hij een idee en een verhaal”, aldus Bruun Kuijt. Het idee is vervolgens voorgelegd aan schrijver Wannie de Wijn, die onmiddellijk enthousiast was. Hij heeft het verhaal verder uitgewerkt in het script voor Wat nou oud?.

Bruun vervolgt: “Je merkt dat het zich willen bewijzen, de ambitie om te presteren, over het algemeen afneemt naarmate je ouder wordt. De twee heren in het stuk worden in de gelegenheid gesteld zich op oudere leeftijd alsnog te profileren, en het succes te krijgen waar ze ooit op hadden gehoopt. Je ziet dat relativering hen helpt om problemen het hoofd te bieden. Humor speelt daarbij een belangrijke rol en de herkenbaarheid in Wat nou oud? is bevrijdend voor iedereen die naar deze humorvolle en ontroerende voorstelling komt kijken.”

Koop je kaartjes!

Bruun en Jan spelen ‘Wat nou oud?’ op dinsdag 9 april om 14.30 uur in Nieuwe Nobelaer. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te koop bij de balie of online op www.nieuwenobelaer.nl.

'

Reacties

article
30663
Acteurs Bruun Kuijt (bekend van o.a. Karakter en Geheime Dienst) en Jan Elbertse (bekend van
https://etten-leur.nieuws.nl/cultuur-uitgaan/30663/wat-nou-oud-een-tragikomisch-toneelstuk-over-ouder-worden-in-een-snelle-maatschappij/
2019-03-20T18:54:20+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/110/2019/03/04064639/sirenesale_9e4.jpg
Nieuwe Nobelaer, Theater Etten-Leur, Wat nou oud?
Cultuur