Etten-Leurse actrice in de dop bemachtigt rol in musical Annie

Foto: FlitsenKlik

De bijna tienjarige, in Etten-Leur wonende Caithlin van Gils, is goed op weg om haar naam te vestigen in de musicalwereld. In december staat ze met de musical Annie op de planken van het Chassé Theater in Breda. Caithlin wist een grote rol te bemachtigen.

In maart van dit jaar begonnen de audities. Omdat Caithlin al heel wat ervaring heeft opgedaan, schreef ze zich in voor de audities, die in Amsterdam werden gehouden. Ze rolde van de ene auditie in de andere. Op 6 april speelde ze in Assepoester in de Nieuwe Nobelaer, precies op de dag dat ze te horen zou krijgen of ze de rol in Annie zou mogen spelen.

Toen Caithlin hoorde, dat ze inderdaad de gelukkige was die de rol van Tessie mocht spelen, sprong ze een gat in de lucht. Het was natuurlijk erg spannend tijdens het afwachten, maar ze kon haar geluk niet op toen het verlossende bericht kwam.

Tot afgelopen week repeteerde ze iedere zondag. Tijdens de zomervakantie heeft ze even vrij, maar vanaf oktober moet ze iedere dinsdag, woensdag en zondag repeteren. Hierbij wordt er door de productie natuurlijk rekening gehouden met andere belangrijke zaken zoals school.

Caithlin heeft op dit moment totaal nog geen last van zenuwen. Ze is er zich van bewust, dat dit “gewoon” een stap is die ze moet nemen. Later als ze groot is, wil ze een beroemde actrice worden.

De musical Annie gaat op 1 december in het Chassé Theater in Breda in première. Het stuk is geregisseerd door William Spaaij. De rol van Miss Hannigan wordt vertolkt door musicalster Willemijn Verkaik en Edwin Jonker is te zien als Oliver Warbucks. Annie zelf wordt gespeeld door vijf verschillende meiden. Na de première in Breda is de musical ook te zien in theaters in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen