1e editie van zomerfestival Volare in de Nieuwe Nobelaer

Foto: Pixabay

Nieuwe Nobelaer in juli en augustus zet haar deuren weer wijd open voor publiek. Met zomerfestival Volare! biedt het cultuurcentrum een gevarieerd en flexibel programma voor jong en oud. Het programma is gevuld met muziek, cabaret, exposities, voorlezen, kinderatelier en optredens door cursisten en leerlingen.

Alle activiteiten vinden plaats op het zomers versierde Evenementenplein en zijn veelal gratis of voor een klein prijsje te bezoeken. Reserveren is hierbij verplicht.

Activiteiten voor iedereen

Met de nieuwe richtlijnen zijn vanaf 1 juli bijeenkomsten tot 100 personen weer toegestaan. Daarom biedt Nieuwe Nobelaer in juli en augustus diverse, veelal gratis, activiteiten en voorstellingen aan op het Evenementenplein. Voor kinderen is er bijvoorbeeld Voorlezen met muziek. Ook  kunnen ze diverse keren creatief bezig zijn tijdens het Kinderatelier. En er zijn  muziekconcerten, exposities en er is klapstoelcabaret. Deze nieuwe vorm van stand-up comedy is dé ideale ‘coronaproof’-theatervoorstelling: publiek mag een eigen klapstoel meenemen of neemt plaats op stoelen die op het plein op 1.5 meter uit elkaar gezet worden.

Flexibel programma

Het Volare!-programma staat op www.nieuwenobelaer.nl/zomer. Het is flexibel zodat waar nodig op de ontwikkelingen omtrent het Covid-19 virus ingespeeld kan worden. De komende weken zullen diverse activiteiten toegevoegd worden. Reserveren is verplicht, ook bij gratis activiteiten. Zo kan Nieuwe Nobelaer  er goed op toezien dat er niet te veel mensen aanwezig zijn. Reserveren kan via de website.

Evenementenplein in zomerse sferen

Om het zomerprogramma goed tot zijn recht te laten komen, wordt het Evenementenplein van Nieuwe Nobelaer omgetoverd tot een zomers paradijs. Met vakantiegevoel door o.a. gekleurde lampjes, vlaggenlijnen, flamingo’s, zonnen, strandballen en andere attributen. Iedereen kan zo feestelijk de zomer doorkomen.

De afgelopen maanden hebben we vanuit een gesloten Nieuwe Nobelaer diverse lichtpuntjes georganiseerd voor de inwoners van Etten-Leur. Zo gaven we o.a. 800 gratis boekenpakketten weg en waren er diverse livestreams van Voorlezen met Muziek en Poppodium #Blijfthuiskamerconcerten. We zijn ontzettend blij dat na de heropening van de bibliotheek en de herstart van lessen kunsteducatie de richtlijnen het nu ook toelaten om weer voorstellingen aan te bieden. Ons prachtig versierde Evenementenplein staat komende zomer in het teken van muziek, dans, kunst en theater, met voor elke leeftijd én elke portemonnee diverse activiteiten. We zijn enorm blij dat we na de kleine lichtpuntjes van de afgelopen periode, de zon nu weer écht kunnen laten schijnen in ons cultuurcentrum! (Adjunct-directeur Colinda Vergouwen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen