Bouw van de Nieuwe Nobelaer is gestart!

Foto: Bouwbedrijf Vrolijk

Vandaag is de bouw van de nieuwe locatie van cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur gestart. De funderingspalen worden deze week in de grond geboord.

Over anderhalf jaar wordt het gebouw in gebruik genomen en kunnen bezoekers genieten van een modern, energiezuinig en laagdrempelig cultuurcentrum waar iedereen trots op kan zijn, zo laat de gemeente weten. Het nieuwe cultuurcentrum wordt eind 2021 in gebruik genomen.

Politieke steun doorslaggevend

Wethouder Ger de Weert: ”Hier hebben we lang naar uitgekeken, eindelijk zijn we begonnen met de bouw. Gelukkig hebben we, samen met het bestuur van Nieuwe Nobelaer altijd het vertrouwen gehouden dat het nieuwe gebouw er zou komen. Ik wil iedereen die hier aan meegewerkt heeft danken voor hun bijdrage. De politieke steun van de gemeenteraad is daarbij doorslaggevend geweest. Ik hoop dat we over anderhalf jaar trots kunnen zijn op ons nieuwe cultuurcentrum.”

Directeur Karel Vrolijk van bouwbedrijf Vrolijk: ”We zijn blij dat we deze klus mogen aanpakken. Het is voor ons een uitdaging om dit binnen de eisen te voltooien, maar we zijn desalniettemin enthousiast om een prachtig gebouw neer te gaan zetten. Bovendien willen we laten zien dat we betrokken zijn bij de gemeente. Zo starten we een actie waarbij er voor de winnaar een leuk uitje te winnen valt. Tijdens de bouw willen we goed bereikbaar zijn. Door de VerbeterdeBouw-app zijn we 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar voor iedereen in geval van onverhoopte overlast of als er een andere reden is om met ons contact op te nemen. Wij hebben er zin in.”

Directeur/bestuurder Nieuwe Nobelaer Hilda Vliegenthart: ”Het is extra spannend om in deze tijden een geheel nieuwe start te maken met ons cultuurcentrum. Gelukkig zijn onze medewerkers creatief en zien we overal kansen. Ik vertrouw erop dat we ook in de toekomst een gevarieerd programma kunnen aanbieden vanuit bibliotheek, kunsteducatie en theater als straks de deuren open gaan. Door het compacte pand zal dat nog efficiënter, gezelliger en dichter bij de mensen in Etten-Leur zijn dan nu al het geval is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen