Nieuwe Nobelaer zorgt voor lichtpuntjes ondanks coronamaatregelen

Foto: Nieuwe Nobelaer

De nieuwste coronamaatregelen zorgen ervoor dat ook Nieuwe Nobelaer tot en met dinsdag 19 januari de deuren voor publiek moet sluiten. Desondanks blijft het geloven in de verbindende en inspirerende kracht van literatuur, kunst en educatie. Daarom worden lessen waar mogelijk online gegeven, is de afhaalbibliotheek geopend en worden voor januari nieuwe online activiteiten en lichtpuntjes gepland.

Afhaalbibliotheek

Vanaf woensdag 16 december kun je als lid van de bibliotheek bellen om maximaal 3 titels te reserveren. Dat doe je naar telefoonummeer 076-504 52 00 op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. De boeken kunnen dan, indien beschikbaar, de dag daarna afgehaald worden bij de hoofdingang van Nieuwe Nobelaer. Dat afhalen kan weer tussen 09.00 en 13.00 uur. Is een titel niet beschikbaar, dan zoek het team voor je een ander mooi boek in hetzelfde genre uit!

Daarnaast voorziet de bibliotheek de zorginstellingen van Avoord in Etten-Leur nog voor de Kerst van pakketten met afgeschreven tijdschriften. Zo hebben de bewoners ook genoeg te lezen.

Online lessen

Alle lessen en cursussen komen in de periode tot en met 19 januari a.s. te vervallen. Uitzondering is er voor de individuele muzieklessen en de danslessen voor leerlingen vanaf 12 jaar & volwassenen. Zij kunnen namelijk per direct hun lessen online volgen, met dank aan de enthousiaste inzet van de docenten. Zo loop je geen leerachterstand op, kun je lekker blijven ontspannen en blijf je in contact met medeleerlingen en cursisten.

Campagne Aan wie denk jij?

De feestdagen staan voor de deur. Door corona zien die dagen er nét even iets anders uit. Daarom is het extra belangrijk om iedereen te laten weten dat je, ook op afstand, aan ze denkt. Met de decembercampagne Aan wie denk jij? van Nieuwe Nobelaer kan iedereen laten zien aan wie ze denken. Daarom zijn de gratis ansichtkaarten, die huis-aan-huis verspreid zijn in de Bode en afgehaald konden worden bij Nieuwe Nobelaer, nu ook te vinden bij diverse supermarkten en zorgvoorzieningen in Etten-Leur. Op die manier blijft het mogelijk een kaartje te sturen naar iemand die dat goed kan gebruiken in deze donkere dagen.

Voorlezen met muziek – live stream 6 januari

In de voorleeshoek van Nieuwe Nobelaer Bibliotheek wordt regelmatig voorgelezen aan peuters en kleuters. Pieter en Kirsten lezen grappige, spannende, avontuurlijke en leerzame verhalen voor van ongeveer een half uur. Op woensdag 6 januari a.s. zendt Nieuwe Nobelaer via zijn Facebookpagina het voorlezen live uit. Zo kun je lekker thuis genieten van een prachtig verhaal mét livemuziek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen