Maand van de Geschiedenis: Bezoek Korenmolen de Lelie

Foto: Etten-Leur voor Elkaar / Julia

De Maand van de Geschiedenis staat dit jaar in het teken van het thema Aan het werk. Daarom organiseert de Nobelaer samen met Stichting Molen De Lelie een leuke én leerzame uitstap naar Korenmolen De Lelie in Etten-Leur. Er zijn rondleidingen op zaterdag 23 en 30 oktober. Ga jij mee? Voor zaterdag 23 oktober 13.30 uur is nog één plekje beschikbaar!

Vroeger was de korenmolen een onmisbaar onderdeel van de voedselvoorziening van een dorp. De molenaar had daarom een belangrijke positie in de dorpsgemeenschap. De ‘mulder’, zoals een molenaar in verschillende dialecten wordt genoemd, is iemand die graan met een wind- of watermolen vermaalt tot meel. Een eeuwenoud en zelfstandig beroep dat meestal wordt overgedragen van vader op zoon.

Korenmolen De Lelie is een historisch plekje aan de Leurse haven waar je tijdens de rondleidingen van de molenaar op 23 en 30 oktober een inkijkje krijgt in dit bijzondere ambacht en de werking van de molen.
Tussen 12:00 – 16:00 uur vertelt de molenaar vol trots zijn verhaal (Adres: Geerkade 45). Na afloop kun je ook de molenwinkel bezoeken met lokale producten.

Aanmelden

Per dag zijn er 10 plekken beschikbaar, en die waren snel vergeven. Er is nog één gratis ticket te bemachtigen voor zaterdag 23 oktober 13.30 uur. Meld je snel aan, want op-is-op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen