Etten-Leur speelde de Koerskaart

Foto: gemeente Etten-Leur

Bijna 800 Etten-Leurenaren speelden de Koerskaart

De spelperiode van de Etten-Leurse Koerskaart zit er op. Van september tot en met half november gingen bijna 800 deelnemers met elkaar in gesprek over wonen, werken en leven in Etten-Leur. Het thema was: “Wij houden van Etten-Leur”, met als symbool een groot rood hard. Team Etten-Leur, initiatiefnemer en met de gemeente als coördinator, kan tevreden zijn. Alle inbreng wordt nu goed bekeken. De eerste feiten en cijfers zijn bekend.

1600 uur aan mooie gesprekken

De Koerskaart is een vragenspel, dat gespeeld werd door vele groepjes inwoners. Aan de hand van vragen, spraken ze met elkaar over hoe zij wonen, werken en leven in Etten-Leur beleven. Wat ze samen willen behouden en verbeteren. De projectleider van de Koerskaart kijkt tevreden terug op de spelperiode. “Bijna 800 mensen deden mee aan de Koerskaart. Zij hebben elk zo’n twee uur over Etten-Leur gesproken. Dat betekent dat ze samen 1600 uur hebben gelachen en mooie verhalen hebben gehoord en verteld!”, aldus Jessica van Sluijs.

Goede verdeling

De organisatie is er vooral heel trots op, dat de Koerskaart door zoveel verschillende Etten-Leurenaren is gespeeld. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers lag op 44.9 jaar, maar de leeftijd van de oudste deelnemer is 105 jaar. Zeven van de twaalf wijken waren aardig vertegenwoordigd. De meeste spelers kwamen uit de Schoenmakershoek, Sanderbanken en het Buitengebied.

Aan de slag

De Koerskaart bleek een geschikte manier om ook mensen te bereiken die bij andere gelegenheden vaak niet aanwezig zijn: tachtig-plussers, laaggeletterden, scholieren en GGZ-cliënten. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het verder bekijken van de resultaten. Onderwerpen waarmee men aan de slag gaat, zijn: onderwijs, verenigingen, ondernemers, allerlei organisaties, de gemeente, de gemeenteraad en natuurlijk de inwoners van Etten-Leur zelf. Voor iedereen zitten er aanknopingspunten in om Etten-Leur nog mooier en beter te maken. Jessica van Sluijs meldt, dat de inwoners het meest tevreden zijn over het feit dat Etten-Leur weliswaar een dorp is, maar wel stadse allure en voorzieningen heeft. Inwoners vinden, dat dit zeker zo moet blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen