Geen ruimte voor toiletten rond station in bestemmingsplan

Foto:

Het ontbreken van toiletten rondom het station in Etten-Leur levert al jarenlang discussie en frustratie op. In fase twee van het ontwerp-bestemmingsplan staan de plannen voor het voorplein bij het station, maar ook hierin wordt met geen woord gerept over openbare toiletten. Hiermee laait de discussie opnieuw op, want waar moeten reizigers met hoge nood naartoe?

Volgens Wendy Vervaart, woordvoerder van de gemeente, zal de bloemenkiosk weliswaar groter worden, maar is er in die uitbreiding geen openbaar toilet voorzien. Bovendien heeft de kiosk alleen de functie van bloemenkiosk. In het ontwerp-bestemmingsplan is wel een horecapand voorzien. De gemeente hoopt, dat deze gelegenheid de functie van dag horeca én openbaar toilet gaat vervullen.

Tegelijkertijd heeft de gemeente NS en ProRail gevraagd te onderzoeken of de NS in openbare toiletten gaat voorzien. Er zijn weliswaar toiletten op het station, maar deze zijn al jaren gesloten. Ze zijn sterk verouderd en zouden moeten worden opgeknapt. Het is uiteraard belangrijk dat toiletten op het station schoon, veilig en goed toegankelijk zijn voor alle treinreizigers. Dat vraagt om verschillende maatregelen.

De gemeente trekt vier miljoen uit voor het opknappen van het gebied rond het station. De toekomst zal leren of de irritaties, frustraties en discussies rondom het ontbreken van toiletten, verleden tijd zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen