Etten-Leur eerste gemeente met een online Trouwportaal

Foto: Pexels

De gemeente Etten-Leur beschikt sinds 16 april 2018 over een Trouwportaal. Hier kunnen aanstaande bruidsparen eenvoudig en volledig online alles rondom hun bijzondere dag regelen. Dat geldt ook voor de ‘melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap’ (voorheen de Ondertrouw).

De gemeente is trots op het Trouwportaal, en de primeur die ze ermee in handen heeft als eerste gemeente in Nederland. Online regel je trouwlocatie, trouwambtenaar, naamgebruik en aanmelden van getuigen. Ook kun je meteen aangeven of wel of geen trouwboekje wilt, of je ringen wilt uitwisselen en of er een kerkelijk huwelijk plaatsvindt.

Zo werkt het Trouwportaal

Op het Trouwportaal zijn de agenda’s van de trouwlocaties en de trouwambtenaren met elkaar verbonden. Bekijk welke trouwambtenaar en welke trouwlocatie je wilt, en je weet meteen of en wanneer dat mogelijk is. Kies je voor een specifieke locatie, dan zie je de data waarop de locatie en trouwambtenaar beschikbaar is. Kies je voor een trouwambtenaar, dan zie je weer op welke dagen hij of zij beschikbaar is op welke locatie.

Het vastleggen van jouw dag gebeurt aan de hand van een stappenplan. Je ziet dan meteen de kosten voor de gewenste locatie en trouwambtenaar. Als je alles vastgelegd hebt, dan kun je meteen afrekenen.

Niet meer langs gemeentehuis

Je hoeft dankzij het Trouwportaal niet meer op het gemeentehuis langs te komen of te bellen om na te gaan wat de beschikbaarheid van een trouwambtenaar is. Natuurlijk kan het aanstaand bruidspaar ook een aanvraag doen voor een eigen locatie en eigen trouwambtenaar.

Filmpjes van trouwambtenaren en locaties

De trouwambtenaren (Babsen) stellen zichzelf voor via verschillende filmpjes. Er is ook een filmpje van de trouwlocaties. Dit alles is 24/7 online en altijd up-to-date.

Kijk voor meer informatie over het proces, de locaties en de trouwambtenaren op het Trouwportaal.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen