“Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide”

Foto: Cees Jochems

Ine van Hoven, schrijfster van het boekje “Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide”, reikt aanstaande woensdag 16 mei om half tien het eerste exemplaar uit aan Burgermeester Miranda de Vries. Daarna wordt het in juni verspreid onder bijna 700 leerlingen van groep zeven van alle Etten-Leurse basisscholen.

Heerma van Voss

Het verhaal gaat over het kind Stijn Mol uit de Zwartenbergse polder, die getuige wordt van de eerste vlucht van een gemotoriseerd vliegtuig in Etten, gerealiseerd door Heerma van Voss. Het verhaal past hiermee prima bij het thema van de Monumentenroute dit jaar in september: Heerma van Voss.

Voor kinderen geschreven

Ine van Hoven heeft het boekje dusdanig geschreven, dat het door kinderen makkelijk te lezen en te begrijpen is. Bovendien maken de basisgroepleerlingen op een leuke manier kennis met een stukje Etten-Leurse geschiedenis van 110 jaar geleden. Het project is een samenwerking tussen het Jan Uten Houte (het streekmuseum Etten-Leur), Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland en het Nederlands Drukkerij Museum en werd gerealiseerd door de Mastbos-Brosens Stichting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen