Barbera Silvis verlaat Etten-Leur

Foto: Gemeente Etten-Leur

Barbera Silvis-de Heer, nu gemeentesecretaris / directeur van de gemeente Etten-Leur is op 12 juni 2018 benoemd als kwartiermaker / beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Daarmee verlaat zij de gemeente Etten-Leur.

“De warmte van Etten-Leur zal me altijd bijblijven”

Barbera Silvis kwam in 2013 naar Etten-Leur na verschillende managementfuncties in voormalig gemeente Spijkenisse (nu de gemeente Nissewaard). Met de invoering van de eenhoofdige directie heeft de gemeente een flinke ontwikkeling doorgemaakt. “Natuurlijk ga ik Etten-Leur missen. In Etten-Leur heeft iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen. Als secretaris kon ik anderen die ruimte ook geven en dat heb ik zelf ook zo ervaren. De warmte van Etten-Leur zal me altijd bijblijven.”

“Aan een nieuwe gemeente bouwen is een mooie uitdaging”

Vanaf 1 september gaat ze aan de slag als zogeheten kwartiermaker, waarbij ze de ambtelijke organisatie leidt in de voorbereidingen op de bestuurlijke fusie. Als de nieuwe gemeente op 1 januari 2019 een feit is, wordt zij benoemd als gemeentesecretaris / algemeen directeur. Barbera Silvis: “Ik kijk er naar uit om in de Hoeksche Waard aan een mooie nieuwe gemeente te kunnen bouwen. Ook al ligt het samen verder gaan van de vijf
gemeenten en drie gemeenschappelijke regelingen soms gevoelig; op een eiland als de Hoeksche Waard ben je automatisch met elkaar verbonden. Die verbinding is voor mij heel belangrijk om op een goede manier met elkaar vorm te geven. Niet alleen binnen de organisatie en binnen het bestuur, maar ook met de inwoners en partners.“

Het college van de gemeente Etten-Leur bedankt Barbera voor alles wat zij heeft gedaan voor Etten-Leur en wenst haar het allerbeste. De komende periode gaat het college aan de slag met het werven van een nieuwe gemeentesecretaris/directeur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen