Buiten spelen is leuk!

Foto:

Deze week viel er bij bewoners van wijk Hooghuis een uitnodiging van de gemeente in de bus, met de vraag om mee te denken over actualisatie van de diverse speellocaties in de wijk.

 

Speelpan vernieuwd samen met wijkbewoners

Het laatste speelplan van de wijk Hooghuis is opgesteld in 2011. Samen met een nieuwe werkgroep is er gewerkt aan de actualisatie van het speelplan. De werkgroep bestaat uit enthousiaste buurtbewoners uit de wijk en een vertegenwoordiger uit de werkvereniging. Dit voorjaar gaven zij gehoor aan de oproep mee te denken.

 

Met een kritische blik bekeek de werkgroep alle speellocaties in de wijk en hebben zij de gemeente geadviseerd. De keuzemogelijkheden waren: de speelplek behouden, de speelplek opheffen of het aanvullen/verplaatsen van speeltoestellen op/van de speelplek. Dit alles rekening houdend met het beschikbare budget, de leeftijdsopbouw van de kinderen en wensen van de kinderen.  Dit leidde tot een compleet plan dat het belang van de hele wijk dient. Het college neemt deze adviezen graag over.

Het speelplan ligt in de hal van het stadskantoor ter inzage, met daarin uitleg en afbeeldingen van de speellocaties.

 

Wat nu?

Wijkbewoners kunnen reageren op het speelplan tot en met 24 september 2018, door middel van een brief gericht aan college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, t.a.v. afdeling Samenleving, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. Vermeld hierbij “Acutalisatie Speelplan Hooghuis”. Als er binnen de genoemde periode geen reacties komen, die leiden tot heroverwering van het speelplan, worden de speeltoestellen besteld en nog dit jaar geplaatst.

Het speelplan is ook te bekijken op www.etten-leur.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen