Ondersteuning bij scheiding van team “Samen scheiden” van gemeenten Etten-Leur en Zundert

Foto: Pixabay

De gemeenten Etten-Leur en Zundert starten in juli met het team ‘Samen Scheiden’. Het team bestaat uit gespecialiseerde hulpverleners, als onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het team geeft vroegtijdig ondersteuning aan ouders én kinderen om samen het scheidingsproces goed uit te werken.

Waarom een speciaal team voor ondersteuning bij scheidingen?

De gemeente Etten-Leur en de gemeente Zundert constateren dat kinderen van scheidende ouders veelvuldig in jeugdzorg terecht komen. Zij ervaren vooral gevoelens van schuld of voelen zich om andere redenen erg ongelukkig. Met het Team ‘Samen Scheiden’ willen Etten-Leur en Zundert vroegtijdig in een gezin gaan ondersteunen. Om zo te voorkomen dat kinderen zicht schuldig of ongelukkig gaan voelen.

Samen Scheiden bemoeit zich niet met de scheiding zelf

Het team biedt ondersteuning door ouders en de kinderen samen voor te bereiden op de situatie na de scheiding. Het belang van het kind staat voorop, omdat kinderen nu eenmaal erg kunnen lijden onder een scheiding. Dat belemmert het gezond en veilig opgroeien.

De gemeenten vragen partners attent te zijn op signalen. Zo horen bijvoorbeeld huisartsen regelmatig als eerste over een voorgenomen echtscheiding. Zij kunnen ouders een ‘duwtje in de rug geven’ door hen over het Team ‘Samen Scheiden’ te informeren. Daarmee kan alles zo soepel mogelijk verlopen.

De komende tijd gaat het team langs bij scholen en relevante zorgprofessionals om hen te informeren over deze nieuwe vorm van vrij toegankelijke jeugdhulp.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het Team ‘Samen Scheiden’ of kun je hun hulp nu al gebruiken? Het team is op verschillende manieren bereikbaar. Je e-mail stuur je naar [email protected]. Bellen kan naar 076 – 504 01 59. Meer informatie vind je ook op de website www.cjgetten-leur.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen