Input gevraagd voor een vitaal en veerkrachtig Etten-Leur

Foto: Pexels

De Gemeente Etten-Leur wil samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen een actieplan opstellen om ervoor te zorgen dat de samenleving uitdagingen in de toekomst (weer) beter aan kan gaan.

Corona heeft grote effecten op veel groepen in de samenleving, ook in Etten-Leur. Wethouder Frank Vrolijk: “Los van de wijzigingen die door het Rijk getroffen zijn hebben we als gemeente diverse regelingen getroffen om bijvoorbeeld ondernemers (financieel) tegemoet te komen. Daarnaast zijn we in gesprek gegaan met alle groepen en lagen binnen onze gemeente. Hieruit bleek dat de effecten zo groot en ingrijpend zijn dat het lastig is om zonder (extra) hulp te herstellen. Daarom gaan we met inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties verkennen wat er nu, en wellicht ook in de toekomst, nodig is. Met elkaar maken
we Etten-Leur Vitaal en Veerkrachtig!”

Hoe betrekken we de Etten-Leurse samenleving?

Alle inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties mogen meedenken over dit onderwerp. Dit gaat als volgt:
• Vragenlijsten: We hebben drie verschillende vragenlijsten opgesteld (inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties + verenigingen). Deze vragenlijsten zijn vanaf 6 september beschikbaar via www.etten-leurdoethetgewoon.nl/vitaalenveerkrachtig. Iedereen kan de vragenlijst invullen tot en met 19 september. Ons burgerpanel, met 1.107 aangemelde inwoners, krijgt deze enquête automatisch via de mail aangeboden.
• In gesprek: In de vragenlijst kan iedereen aangeven of ze interesse hebben om in de laatste week van september verder mee te praten over dit onderwerp en te verdiepen op de informatie die we hebben opgehaald met de vragenlijsten. Er zullen uiteindelijk in totaal vier digitale gesprekken plaatsvinden. Deze vinden plaats op 28 en 30 september.

Actieplan

Op basis van de opbrengst uit de enquête en de digitale gesprekken maken we een actieplan dat het college in november aan de gemeenteraad voorlegt. Met dit plan leggen we een goede fundering om vitaal en veerkrachtig de uitdagingen in de toekomst weer (beter) aan te kunnen gaan. Informatie over voortgang en uitkomsten van dit project is vanaf 6 september te vinden op www.etten-leurdoethetgewoon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen