Schoolomgeving brede school Sonate een van de groenste in Noord-Brabant

Foto:

Brede school Sonate heeft de op twee na groenste schoolomgeving van Noord-Brabant. Een groene schoolomgeving is elke dag weer een feest voor de leerlingen: ze kunnen er lekker gezond spelen, het kijken naar een groene omgeving geeft rust en bevordert de concentratie. En al die planten, bomen en struiken zijn natuurlijk ook gewoon heel mooi en fijn. Wethouder Kees van Aert heeft daarom met trots op woensdag 10 november een plaquette uitgereikt aan de drie schoolleiders (Klankhof, ‘t Carillon en Het Kompas).

Stichting Nationale Boomfeestdag heeft, samen met Cobra Groeninzicht, onderzoek gedaan naar hoe groen de omgeving van basisscholen in Nederland is. Door satellietbeelden te analyseren, uit te rekenen wat de afstand tot het dichtstbijzijnde bos is en hoe groen de speeltuinen zijn wordt duidelijk hoe groen de omgeving is. Meer informatie hierover is te vinden op onze site: www.boomfeestdag.nl/groeneschoolkaart

Op 10 november is ook Nationale Boomfeestdag

De bedoeling is om elke kind in zijn of haar basisschooltijd minstens één boom te laten planten. Daarom is er elk jaar een viering op Nationale Boomfeestdag. Voor kinderen is dit een bijzondere natuurervaring om ze enthousiast te maken voor het belang van bomen in onze natuur. De Boomfeestdag wordt elk jaar georganiseerd met vrijwilligers van het Waterschap Brabantse Delta, en KOEPEL de marktplaats voor cultuur en natuureducatie van de gemeente Etten-Leur. 

Viering Boomfeestdag vindt plaats in 2022

De afgelopen periode is gezocht naar een geschikte plantlocatie. Helaas is het niet gelukt die op tijd te vinden. Daarom heeft de gemeente besloten om de viering van de Boomfeestdag te verplaatsen naar maart 2022. Er is al een school die graag meedoet met een aantal leerlingen. 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen