Isabella geïnstalleerd als jeugdburgemeester Etten-Leur

Foto: Peter van Trijen

Maandagavond 15 november is de 10-jarige Isabella Leppens geïnstalleerd als de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur. Met het afleggen van de eed beloofde ze alle kinderen uit Etten-Leur te vertegenwoordigen en goed te luisteren naar hun wensen en ideeën. Daarna kreeg ze de officiële ambtsketen omgehangen van burgemeester Miranda de Vries.

Natuurlijk was er aandacht voor de vertrekkende jeugdburgemeester, Danu Acs. De burgemeester bedankte hem voor de fijne samenwerking en zijn inzet in de afgelopen twee jaar. Vanwege de aangescherpte Covid-19 maatregelen vond de installatie in kleine kring plaats. Mensen konden het wel online volgen.

Dit is Isabella

De 10-jarige Isabella Leppens zit op basisschool De Hasselbraam. Isabella houdt van tekenen, knutselen en paardrijden. Als jeugdburgemeester zou ze graag zien dat alle kinderen bij een vereniging kunnen sporten, ook kinderen waarvan de ouders minder te besteden hebben. Daarmee wordt armoedebestrijding haar belangrijkste aandachtspunt. Daarnaast vindt ze het ook belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen en dat er meer groen komt in Etten-Leur.

Taken jeugdburgemeester

Met de jeugdburgemeester wil de gemeente de betrokkenheid van de jeugd in Etten-Leur vergroten en een open oor hebben voor thema’s die bij kinderen leven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kinderen meer te leren over verkiezingen, democratie en maatschappij.

De jeugdburgemeester is aanwezig bij (online) evenementen als de sleuteloverdracht met carnaval, de opening van de kermis en de Nationale Dodenherdenking. Zij houdt hierbij een korte toespraak. Ook mag de nieuwe jeugdburgemeester zelf onderwerpen aandragen, die zij belangrijk vindt en waar zij graag aandacht aan wil schenken in de gemeente. Voor Isabella is dat dus armoedebestrijding. De aanstelling van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen