ZZP Only Event in Etten-Leur

Foto: MKB Etten-Leur

Van het actieve bedrijfsleven in Etten-Leur is een steeds groter deel zzp-er. De Gemeente Etten-Leur, Rabobank, MKB Etten-Leur en een aantal netwerkorganisaties hebben daarom, in nauwe samenwerking met een aantal zzp-ers uit Etten-Leur, op 6 april het ZZP Only Event georganiseerd.

Zzp-ers denken mee

De gemeente heeft vorig jaar naar aanleiding van een onderzoek onder ondernemers in Etten-Leur een werkgroep samengesteld met daarin een aantal netwerkorganisaties en de Rabobank. Elke organisatie die wilde participeren werd gevraagd om ook een zzp-er mee te nemen. Er werd dus niet over de zzp-ers gepraat, maar juist met zzp-ers.

Contact- en informatie behoefte

Uit het ondernemersonderzoek komt naar voren dat het aantal zzp-ers in Etten-Leur groeit. “Hiermee zijn ze een belangrijke factor voor de lokale economie. Ook voor deze groep is het belangrijk, net zoals voor alle ondernemers, om een weg te vinden naar de juiste informatie en te netwerken”, aldus Jean Pierre Schouw van de Gemeente Etten-Leur. De zzp-er bestaat niet. De groep is enorm divers, niet alleen de markt waarin ze actief zijn, maar ook hoe ze hun business draaiende houden. Door hun diversiteit verenigen ze zich niet in één netwerkorganisatie. Het specifieke van een zzp-er is dat hij of zij alleen verantwoordelijk is voor zijn eigen business. Regelmatig praten met een andere zzp-ers en weg weten naar goede informatie of experts op bepaalde gebieden, kan bijdragen aan de groei of het succes van hun bedrijf.

Je hebt elkaar nodig

“Er zijn ruim 1700 zzp-ers in Etten-Leur. Slechts een gedeelte kom je tegen in de netwerkorganisaties die actief zijn in Etten-Leur. Ik geloof dat er voor elke zzp-er wel iets te halen is in Etten-Leur. Ook al zitten je klanten ergens anders. Mogelijk is iemand binnen eenzelfde soort klantenkring actief is als jij, maar met een andere dienstverlening. Of een andere vakspecialist met wie je kan samenwerken als je een keer te veel werk hebt en omgekeerd.”, aldus Renate Manders, zzp-er en lid van de werkgroep. Peter van Dongen, zzp-er en ook lid van de werkgroep vult aan: “Of een andere zzp-eruit een totaal andere business met wie je zo af te toe eens spart hoe hij en bij wie hij allerlei zaken heeft geregeld waar iedereen mee te maken heeft zoals verzekeringen, boekhouding etc. Zo iemand vind je alleen als je netwerkt. Misschien direct of via iemand anders. Je hebt andere ondernemers nodig om je bedrijf te laten groeien. Met dit event maken we het voor zzp-ers mogelijk.”

Gratis en laagdrempelig

Tijdens dit event maken zzp-ers kennis met de diverse netwerkorganisaties die Etten-Leur rijk is. Een aantal ondernemers weet de weg naar de netwerkorganisaties goed te vinden. Maar er is ook groep voor wie netwerken een spannende aangelegenheid is en blijft. Daarom is het event laagdrempelig op gezet. Het is gratis en het is mogelijk om samen te komen.

Voor en door zzp-ers

Het geheel wordt georganiseerd voor en door zzp-ers in Etten-Leur. Dit maakt gelijk de kracht van zzp-ers zichtbaar en het belang van samenwerking om gezamenlijk tot iets groters te komen. Onder het thema ‘welkom netwerkeconomie’ is de organisatie druk bezig om een interessant programma te ontwikkelen voor alle zzp-ers. Belangstellenden zijn welkom op donderdag 6 april van 19.30u tot 22.00u. Locatie: Rabobank Etten-Leur, Bredaseweg 170 in Etten-Leur

  • Meer informatie over het event en het aanmeldformulier is terug te vinden op www.mkbettenleur.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen