Gouden Moeierboomspeld Jac van Dongen

Foto: Gemeente Etten-Leur

Afgelopen woensdagavond werden, onder de ruim 250 jaar oude Moeierboom, voor de eerste keer zilveren Moeierboomspeldjes uitgereikt aan inwoners die als vrijwilliger veel voor Etten-Leur betekenen. Zij zijn, vaak op de achtergrond, met hart en ziel bezig om alles in goede banen leiden. De speld is bedacht door Jac van Dongen, uitbater van café De Klomp. De Stichting Etten-Leur Promotie (STEP) organiseerde de manifestatie.

Jac van Dongen ontving, als een complete verrassing voor hemzelf, een gouden speldje vanwege het 35 jarig bestaan van zijn café De Klomp en vanwege alle evenementen waarbij hij betrokken is.

Voorafgaand aan zijn eigen onderscheiding, die werd opgespeld door zijn oud-huisarts Thom Henneking, decoreerde van Dongen vier andere Etten-Leurenaren met een Zilveren speld. Wout Ellerkamp ontving er eentje vanwege zijn verdiensten voor Stichting Jeugland, Carien van Peer voor haar inzet als mantelzorger en voor Buurtvereniging Bankenstraat, Sandra Wijkhuisen vanwege haar verwendagen voor vrouwen met een levensbedreigende ziekte en Jos Martens vanwege zijn betekenis voor de sport, het onderwijs, de stedenband en de heemkundekring.

Etten-Leurs Nieuws feliciteert alle ontvangers van de Moeierboomspeldjes!

[Bronnen: Gemeente Etten-Leur en BN De Stem]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen