Bob de Jong en Bjorn Degandt winnaars GTC Rally

Foto: Danny van den Aarsen

In een enerverend gevecht met Jasper van den Heuvel is het  Bob de Jong eindelijk gelukt om ‘zijn’ GTC Rally te winnen. Op de slotdag trokken hij en zijn navigator Bjorn Degandt deze zege naar zich toe. De Citroën-rijder bouwde op de slotproef bij Etten-Leur, zijn minimale voorsprong van 0.8 sec uit naar 6.1 seconden.

De leider in het ONK, nummer drie Hermen Kobus (Skoda) verloor zaterdag veel tijd door een kapotte turbo en eindigde met een aanzienlijk grotere achterstand. De vierde plaats was voor Ronald Leemans uit Raamsdonksveer. Hij wist in zijn Mitsubishi Lancer Martin van Iersel achter zich te laten. Roald Leemans, zijn zoon, wist de tiende plaats te behalen in een Citroen DS3 met zijn navigator Chris van Waardenburg.

Voor Bob de Jong was de slotdag er een met vallen en opstaan . Op de eerste proef in Nieuwmoer begon het al met een spin, die hem 19 seconden kostte. Hij herpakte zich, nam opnieuw het heft in handen om die na de pauze weer weg te geven. Bumperloos moest De Jong op de laatste twee proeven rijden de in de strijd naar de overwinning. Hij pakte hij opnieuw de leiding op de voorlaatste KP en liet die niet meer los.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen