Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Foto: Publiek domein

Omroep Brabant gaat komend jaar alweer voor de 22e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen en thuisbakkers zich aanmelden.

Inschrijven kan vanaf nu tot 1 november 2017 voor ambachtelijke bakkers en slagers (categorie A). Thuisbakkers en leerlingen (categorieën B, C en D) kunnen zich tot en met 19 januari 2018 aanmelden. Dat kan via: omroepbrabant.nl/worstenbroodje. Op de website van Omroep Brabant is ook het wedstrijdreglement te vinden.

Belangrijke data Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

De voorronde van deze strijd voor thuisbakkers en leerlingen vindt plaats op 20 februari 2018 bij het Markland College in Oudenbosch. Het finale bakken is op 26 februari 2018 bij het Summa College in Eindhoven. De bekendmaking van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018 is op zondag 11 maart tijdens de live tv-uitzending op Omroep Brabant van de ‘Kullekestocht’ (halfvastenoptocht) in Molenschot. De uiteindelijke winnaar uit de categorie bakkers en slagers wordt tweemaal bezocht door de Mystery Shopper. Dit maakt de strijd nog spannender en eerlijker. Zo tellen dus ook de worstenbroodjes mee die elke dag in de winkel worden verkocht.

Omroep Brabant zal uitgebreid verslag doen van de strijd. De wedstrijd is een samenwerking van scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College (beiden in Eindhoven), Cingel College in Breda, Markland College in Oudenbosch, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen