GGD West-Brabant zoekt creatieve probleemoplossers

Foto: GGD West-Brabant

Datafreaks, developers, designersen andere creatievelingen opgelet! Durf jij je 30 uur lang vast te bijten in een belangrijk vraagstuk rondom publieke gezondheid? Doe dan mee aan de Public Health Hack Breda 2017.

Van 11 tot en met 15 december 2017 organiseert de GGD West-Brabant de Week van de Publieke Gezondheid. In deze week kun je deelnemen aan verschillende activiteiten en bijeenkomsten. Als afsluiter organiseert de GGD in samenwerking met Gemeente Breda en Waterschap Brabantse Delta een uitdagende 30 uur data challenge. Hiervoor zoeken zij echte probleemoplossers.

Wat is de Public Health Hack?

De Public Health Hack heeft als centrale vraag: ‘Hoe kunnen we beter en anders met ruimtelijke informatie in relatie tot gezondheid werken?’ Ook wel, hoe maak je een stad gezonder? Er zijn vier challenges bedacht; vier problemen waar jij een oplossing voor bedenkt. Je werkt in een team aan een van de vier challenges. De oplossing breng je ook tot leven in een werkend prototype. Dat doe je allemaal binnen 30 uur. Met je deelname maak je kans op 1.500 euro.

Voor wie: developers, designers, ontwerpers, datafreaks, vormgevers, denkers en bouwers
Waar: vrijdag 15 december 9.00 uur tot zaterdag 16 december 14.00 uur.
Locatie: Electron, Speelhuislaan 171, Breda.

Victor Lamme is hoogleraar en hersenonderzoeker en auteur van het boek WAAROM? Hij geeft op vrijdag de aftrap: “Hoe kun je mensen werkelijk aanzetten tot ander gedrag?”. Daarna begint de 30 uur. Je hoeft je geen zorgen te maken over eten en drinken, dat is geregeld. Net als muziek. De twee dagen eindigen met een toffe finale.

Dit zijn de challenges

Je kunt jezelf alvast aan het (denk)werk zetten. Dit zijn de vier probleemstellingen waar gemeente, waterschap en GGD graag een creatieve oplossing voor zien:
Make less noise: hoe beperk je geluidsoverlast en de impact daarvan op leefbaarheid en gezondheid in een stad vol geluid?
Lonely wolves: hoe ziet de openbare ruimte eruit waarin mensen zich minder eenzaam voelen/zijn?
Into space man: design de gezonde buitenruimte van de toekomst. Hoe ziet die eruit (in data/verhaal/beeld)?
I’m feeling hot, hot, hot: de binnenstad van Breda is op een warme dag minstens 8 graden celsius warmer dan het buitengebied van Breda. Hoe houden we de oververhitte binnenstad leefbaar en gezond?

Doe je mee?

Durf jij de uitdaging aan? Je voor de Public Health Hack aanmelden kan vóór 1 december 2017. Vermeld op het aanmeldformulier wat jou zo uniek maakt. Vervolgens hoor je ook voor 1 december of je geselecteerd bent om mee te doen. Wil je geen uitdaging aan, maar wel meer weten over ander gedrag? Meld je dan aan voor de kick-off van het evenement (vrijdag 15 december van 09.00 tot 11.00 uur).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen