De Sinterdel, Sinterklaas’ eigen snack!

Foto: Freek Haverman

In aanloop naar de tweede editie van de Frikandel Disco presenteert Sinterklaas – samen met disco organisatoren Jeroen Balkenende en Freek Haverman – een eigen frikandelsnack: de Sinterdel. De Sinterdel is een frikandel in de bekende Sinterklaas ‘S’ vorm met mayonaise en pepernotenschaafsel.

“Wat op het eerste oog misschien onwennig lijkt, is eigenlijk heel lekker. Een combinatie van Frikandel met pepernoten en mayonaise brengt zoet en hartig samen, een heerlijke combinatie.” aldus enkele proefkonijnen. De eerste Sinterdellen kun je eten op de Frikandeldisco – komende vrijdag 24 november in Café Sanders in Amsterdam. Iedereen is welkom om hem te komen proeven – zegt organisator en bedenker Freek Haverman. “We hebben wel een beperkte eerste lichting, dus zorg dat je op tijd bent.”

Zo ontstond de Sinterdel

De Sinterdel is ontwikkeld samen met Jeroen Balkenende en Freek Haverman. Zij waren eerder verantwoordelijk voor de Krokodel – een kroket met frikandelragout. Het idee voor de Sinterdel is ontstaan in aanloop naar het tweede Frikandel event en de Sinterklaastijd. Vervolgens belden ze met Slagerij Grauwmans uit Breda. Freek: “We wisten eigenlijk niet waar te starten en kwamen zo in contact met onze slager. Die heeft een aantal prototypen gemaakt waarmee we verder zijn gegaan. Jeroen vervolgt: “Vanwege Sinterklaas kwamen we op het idee om een frikandel S te maken en om pepernoot(schaafsel) toe te voegen. ’n Excellente keuze. Ik had ook niet verwacht dat een frikandel met mayonaise en pepernoten zo lekker zou zijn.” Nieuwsgierig hoe dat eruit ziet? Bekijk het filmpje hier.

Speciale disco

Anderhalf jaar na de eerste Frikandel Disco zijn de Mannenbroeders weer terug met een tweede editie, gewijd aan de Sinterdel. Het concept is onveranderd: gratis frikandellen en speciale frikandelgerechten, met daarnaast een glaasje bier of gin tonic. En uiteraard lekker dansen op muziek van FRIKANDEL DJ’s tegen het decor van het sfeervolle Café Sanders in Amsterdam. Kortom, een vrijdagmiddagborrel waar menig snack- en drankliefhebber de vingers bij aflikt. “Omdat we bepaald niet de enigen zijn die deze snack adoreren, gaan we nogmaals het bestaan ervan vieren,” aldus Jeroen. Een avond vol vette verrassingen. Met als hoogtepunt de lancering van de Sinterdel.

Neerlands tweede Frikandel Disco is op 24 november in Amsterdam. Locatie: Café Sanders in Amsterdam. Check voor meer informatie en het laatste nieuws de Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen