Vrijwilligers gezocht voor Het Bewaarde Land

Foto: Het Bewaarde Land

Word wachter en kom kinderen begeleiden in de natuur!

Drie heerlijke speelse, spannende maar vooral erg leerzame dagen in Het Bewaarde Land. Deze onvergetelijke ervaring hebben veel Brabantse kinderen van groep vier, vijf en zes al beleefd. Met de hele klas op avontuur in het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen, Kampina of Nulandse Heide, waarbij je al je zintuigen gebruikt, beestjes zoekt en in bomen klimt. Ook in 2018 wil Het Bewaarde Land weer veel klassen uit Brabant ontvangen. Dat lukt alleen als we genoeg vrijwillige wachters vinden om de kinderen te begeleiden tijdens dit avontuur.

Wil je helpen?
Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan ben je van harte welkom als vrijwilliger. Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van IVN. Als wachter maak je kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer.

Opleidingen tot wachter
Dit voorjaar zijn er 2 opleidingen: op de vrijdagen 16, 23 en 30 maart en op de woensdagen 9, 16 en 23 mei. De opleiding bestaat uit een driedaagse training op één van de Bewaarde Landlocaties gevolgd door een stage als hulpwachter bij een ervaren wachter. Na de opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden.

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan of stel je vraag
Meer informatie op de website: www.hetbewaardeland.nl.
Aanmelden kan via [email protected] of bel met Marion de Cocq op (06) 48 62 24 15.

Reacties

article
21204
Word wachter en kom kinderen begeleiden in de natuur! Drie heerlijke speelse, spannende maar vooral
https://etten-leur.nieuws.nl/nieuws/21204/vrijwilligers-gezocht-voor-het-bewaarde-land/
2018-03-07T16:56:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/110/2018/03/07165248/wateronderzoek20van20dichtbij_preview.jpeg
Het bewaarde Land, opleiding, vrijwiliger, wachter
Nieuws, Regio